Rize'de Fotoğraf Eğitimi Verilecek

Rize'de Fotoğraf Eğitimi Verilecek
Rize'de kısa adı "F RİZE" olan Fotoğraf Kültürü ve Sanatı Derneği tarafından temel ve ileri seviye fotoğraf eğitimi verilecek.

Dernek Başkanı Adnan Er, yeni kurulmuş bir dernek olarak çalışmalarının devam ettiğini ifade ettiği açıklamasında “Rize’de yeni kurulan derneğimiz “F Rize” yıllık faaliyet programlarına temel ve ileri seviye fotoğraf eğitimi ile devam ediyor. Fotoğraf sanatını 7’den 70’e herkese sevdirmek, birlikte dünyaya güzel bakmak, Rize’nin tarihi değerlerinin, coğrafi güzelliklerinin, sosyal yaşamının envanterine yönelik arşiv çalışmaları yapmak derneğimizin temel  amaçlarından bazılarıdır. Rize’nin sanatsal yaşamına bir nebze katkıda bulunmak maksadıyla planladığımız eğitim programına fotoğraf sanatına ilgi duyanları bekliyoruz" dedi.

2013 Yılı Fotoğraf Sanatı Temel Eğitim Programı'nın Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Tesislerinde düzenleneceğini ve 6 Nisan 2013'te Yard. Doç. Dr. Gülşah Güveloğlu tarafından verilecek 'Fotoğrafın Tarihi' konulu eğitimle başlatılıp 7 Haziran'da Prof. Dr. Sabit Kalfagil tarafından 'Fotoğrafta Komposizyon' adlı söyleşi ile sona erdirileceğini ifade eden Er, eğitim programlarının 2 ay süreceğini ve ayrıca Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan, Yard. Doç. Dr. Mustafa Reşat Sümerkan, Öğr. Gör. Yusuf Kadri Şirinkan, Adnan Er, Murat Topal Ömer Erdoğan Muradoğlu ve Murat Genç tarafından da eğitimlerin verileceğini kaydetti.

2013 Yılı Fotoğraf Sanatı Temel Eğitim Programına katılmak isteyenler; Cumhuriyet meydanındaki PTT binası yanındaki Evvel Zaman Yöresel Yemek Evi'ne müracaat edebilecekleri gibi 0532 708 05 12 numaralı telefondan Murat Topal ve 0532 204 07 41 numaralı telefondan ise Ali Güveloğlu ile irtibata geçebilir.

1.20130327090009.jpg