Rize'de "Geleceğiniz Emniyette 2019" Projesi İşbirliği Protokolü İmzalandı

Rize'de "Geleceğiniz Emniyette 2019" Projesi İşbirliği Protokolü İmzalandı
Rize İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün "Geleceğiniz Emniyette 2019" projesinin protokol töreni yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğünün Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) tarafından desteklenen ve Rize İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanarak yürütülen "Geleceğiniz Emniyette 2019" projesi için İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak ve İŞKUR İl Müdürü Hasan Kiraz bir araya gelerek protokolü imzaladı.

rizede-geleceginiz-emniyette-2019-projesi-isbirligi-protokolu-imzalandi-(3).jpg

Proje kapsamında imzalanan İşbirliği Protokolü ile maddi açıdan dezavantajlı 18-24 yaş aralığındaki 20 gence "Erzincan Çelik Kalem Bakır İşleme ve Süsleme" kursu ve yine maddi açıdan dezavantajlı 18-24 yaş aralığındaki 12 gence "Ahşap Ağaç Oymacılığı" kursu verilmesi planlanmaktadır. 

Verilmesi planlanan kurslar sayesinde gençlerin boş zamanlarını etkin kullanabilmesi, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını öğrenerek meslek edinebilmeleri ve aynı zamanda cep harçlıklarını çıkartabilmeleri amaçlanmaktadır.
 "Erzincan Çelik Kalem Bakır İşleme ve Süsleme" kursu 248 saatlik bir programla 20 kursiyere; "Ahşap Ağaç Oymacılığı" kursunun ise 664 saatlik bir programla 12 gence ulaşılması hedeflenmektedir. 

Kurslar 01/07/2019 tarihinde verilmeye başlanacak olup kursiyerler günlük 40 TL cep harçlığı İŞKUR, usta öğreticilerin ücretini ise Milli Eğitim Müdürlüğü, kurs için ihtiyaç duyulan malzemeleri ise İl Emniyet Müdürlüğü karşılayacak.

rizede-geleceginiz-emniyette-2019-projesi-isbirligi-protokolu-imzalandi-(2).jpgrizede-geleceginiz-emniyette-2019-projesi-isbirligi-protokolu-imzalandi-(1).jpgrizede-geleceginiz-emniyette-2019-projesi-isbirligi-protokolu-imzalandi-(4).jpg