Rize’de "Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması” Düzenlendi

Rize’de "Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması” Düzenlendi
"Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması" Çamlıhemşin Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl Mesleki Yarışmalar kapsamında düzenlenen "Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması" Çamlıhemşin Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde tamamlandı.

Çamlıhemşin Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen Genç Bilâller Ezan Okuma Yarışmasında İmam Hatip Okullarına devam eden öğrenciler Ezan-ı Muhammediye’yi okudu.

Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, açılış konuşmaları sonrası yarışmaya katılan öğrenciler kura ile Ezan-ı Muhammediye’yi okuma sıralarını belirlediler.

Ortaokul kademesinde 12, lise kademesinde 6 öğrenci tarafından okunan Ezan-ı Muhammediye’ler dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Programa, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Aycan Ayan, İlçe Emniyet Amiri Oğuz Özdemir, İlçe Nüfus Müdürü Sevban Erkeleş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çamanka, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Jüri üyeleri derece alan öğrencileri belirlemekte oldukça zorlanırken hem ortaokul hem de lise kategorisinde de iki öğrenci üçüncü oldu. Yarışmada tüm katılımcı öğrencilere hediyeler ve katılım belgesi verilirken, derece alan öğrencilere hediyeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Program sonunda danışman öğretmenlere Teşekkür Belgesi, Jüri Üyelerine ise günün anısına plaket takdiminde bulunuldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Yarışmada jüri üyesi olarak görev yapan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden Hüseyin Talha Fırat ve Ömer Faruk Olgun'a, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezinden Hüseyin Abdulmuhsin Düzenli'ye, Çamlıhemşin Müftüsü Yusuf Dönertaş ve Uzman İmam Hatip Nuh Çakır'a çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca kaybedeni olmayan bu yarışmada katılımcı tüm öğrencilerimize, onları yarışmalara hazırlayan danışman öğretmenlerimize ve salonu dolduran tüm katılımcılara da çok teşekkür ediyoruz.” İfadeleri kullanıldı.

Dereceye giren öğrenciler ve okulları şöyle:

Lise kademesi:

1. Muhammet Kerim Kuru - Çayeli Anadolu İmam Hatip Lisesi

2. Abdüssamet Koçali - Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi

3. Mustafa Gumba - Çamlıhemşin Anadolu İmam Hatip Lisesi

3. Erol Enes Koç - Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ortaokul kademesi :

1.Ömer Nasuhi Çelik - Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu

2. Ali Dolan - Pazar İmam Hatip Ortaokulu

3.Ahmet Giray Yazar - Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi

3. Ahmet Enes Baltaş - Şehit Muhammet Ambar İmam Hatip Ortaokulu

rizede-genc-bilaller-ezan-okuma-yarismasi-duzenlendi.jpg

hakan-gultekin-ak-parti-rize-milletvekili-aday-adayi-002.jpg

ibrahim-turut.jpg

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum