Rize'de Genç Girişimci, 30 Bin Lira Hibe Desteğiyle İstiridye Mantarı Üretiyor

Rize'de Genç Girişimci, 30 Bin Lira Hibe Desteğiyle İstiridye Mantarı Üretiyor
Halk arasında 'kavak mantarı' olarak bilinen istiridye mantarının üretimi Rize’de başladı.

Rize’nin Kalkandere İlçesi'nde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan 'Genç Çiftçi Projesi' kapsamında 30 bin lira hibe desteği alan 27 yaşındaki Melih Yıldırım, kurduğu tesisle istiridye mantarı üreticisi oldu.

Kalkandere ilçesi Aksu Köyü'nde, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan 'Genç Çiftçi Projesi' kapsamında aldığı 30 bin liralık hibe desteğiyle 100 metrekarelik tesis kuran Melih Yıldırım, üretimi arttırarak Rize ve çevre illerinin ihtiyacını karşıladıktan sonra ihracat yapmayı hedefliyor.

melih-yildirim-hibe-destegiyle-istiridye-mantari-uretiyor-(2).jpg

Üretimi aylık 1,5 tona çıkartarak Rize ve çevre illerin mantar ihtiyacını karşılamayı hedeflediğini belirten Yıldırım, bölgedeki ürün çeşitliliğin arttırılması için istiridye mantarı üretmeye karar verdiğini ifade ederek, “İstiridye mantarının fiyatı mevsimsel olarak değişkenlik göstermekte. Kilogramı 10-15 liraya alıcı bulabiliyor. Gelecekte hem yöredeki insanlara istihdam sağlamayı hem de ihracat aşamasına geçmeyi hedefliyorum” dedi. 

melih-yildirim-hibe-destegiyle-istiridye-mantari-uretiyor-(3).jpgmelih-yildirim-hibe-destegiyle-istiridye-mantari-uretiyor-(1).jpg