Rize'de Genç Hafızlardan Sahur Buluşması

Rize'de Genç Hafızlardan Sahur Buluşması
Rize Hafızlar Derneği (RİHAD) tarafından genç hafızlara yönelik "Sahur Buluşması" programı gerçekleştirildi.

Rize İmam Hatip Ortaokulu Salonunda gerçekleşen programa, Rize İHO Müdürü ve RİHAD Başkan Yardımcısı Zeki Kuvel, Rize Kızılay Şube Müdürü Serkan Şenkaya, Rize İHH Başkanı Fatih Emiroğlu, , Rize Bir Işık Yak Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Sukas, Rize Hafızlar Derneği Başkanı Mustekim Kaba ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Genç Hafızlar ve aileleri katıldı.

rizede-genc-hafizlar-sahurda-bulustu.jpg

Program RİHAD Yönetim Kurulu Üyesi Kurra Hafız Mustafa Türüt’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Rize İmam Hatip Ortaokulu Müdürü ve RİHAD Başkan Yardımcısı Zeki Kuvel, "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" ve dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Rize İHH Şubesi Başkanı Fatih Emiroğlu, İHH'ın faaliyetlerine değinerek 14 Nisan 2024'te Gazze'ye gidecek yardım gemisi hakkında bilgi verdi.

RİHAD Başkanı Mustekim Kaba, derneğin amacının Kur'an'ı öğrenen ve yaşayan gençlere katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Emekli İmam Hatip Mahmut Selmani Sarı, "Kur'an'a Göre İslâm ve Müslüman" konulu bir söyleşi verdi.

Rize Zehra Usta Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdür Yardımcısı Hakan Bak ve Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Dini Musiki Eğitim Görevlisi Hüseyin AbdülMuhsin Düzenli tarafından musiki dinletisi yapıldı.

Program Hatim duasının yapılması ve restorasyona katkıda bulunanlara teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum