Rize'de Gençlik Birimi Oluşturulacak

Rize'de Gençlik Birimi Oluşturulacak
AK Parti Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Reşat Kasap, Gençler için Rize Belediyesi Bünyesinde Bir Gençlik Birimi Oluşturacaklarını belirtti.

Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Belediyesi Bünyesinde  Oluşturacakları Gençlik Birimi Diyanet, Milli Eğitim ve Spor İl  Müdürlükleri İle birlikte Çalışarak Gençlerimizi Sokaktan Uzaklaştıracak, Eğitimlerine Katkı  Sağlayacak  Faaliyetler İçerisinde Olacağını Söyledi.

Çalışmalarına devam eden AK Parti Rize belediye başkan adayı Prof Dr. Reşat Kasap, ziyaretlerine Adliye, Milli Parkalar Bölge Müdürlüğü, Kuyumcular Sokağı Esnafı ve Yağlıtaş Mahallesi  Sandık  Danışma ve Tanışma Toplantısına katılarak  devam etti. Kasap'a İl Başkan Yardımcıları; Savaş Tabak, Mehmet Şehitoğlu, Merkez İlçe Başkanı İshak Alim ve çok sayıda teşkilat mensubu eşlik  etti.

23.20140228160159.jpg

Yağlıtaş mahhalesi tanışma toplantısına konuşan Prof Dr. Kasap şimdiye kadar tespit ettikleri sorunları ve bu sorunlar için yapacakları projeleri anlatarak, "Rize'deki en önemli sorunun trafik, ulaşım ve kentleşme sorunu olduğunu tespit ettik. Bu çerçevede hazırladığımız projelere güney çevre yolunu da katarak şehri daha geniş bir perspektif oluşturacak şekilde bulvarlar oluşturacağız. Bununla birlikte bir çok mahallemizde yol ve kanalizasyon problemleri olduğunu tespit ettik. Yolla ilgili problemleri en kısa zamanda tespit edip, belediye olarak gereken neyse yapacağız. Bizim ortaya koyduğumuz belediyecilik anlayışının en önemli faklılığı toplumun herkesimi ile diyalog oluşturmaktır." dedi

02.20140228160122.jpg

Rize'de yapılacak yatırımlarla ilgili belediye olarak ilgili  kurum kuruluşlarla birilik  içerisinde bu yatırımları  takip edeceklerini belirten Prof Dr. Kasap," Biz Rize belediyesi olarak belediye sınırları  içerisinde yapılacak yatırımları mümkün olduğu kadar takip ederek  bunların koordinasyonunu yüklenmek istiyoruz. Yani şunu söylemeye çalışıyorum; her türlü yatırımı ve faaliyeti Rize belediyesi olarak takip edip, düşüncelerimizi ilgililerle paylaşacağız. Aynı şekilde Rize belediyesi olarak yaptığımız çalışmaları da ilgili kurum ve kuruluşlarla yapacağız.

Ayrıca daha öncede bahsettiğimiz kadın kültür merkezini de yapmayı planlıyoruz. Şunu da söylemek isterim ki belediyeler istihdam üreten kurum değildir. Fakat ortaya koyacağımız diyaloglarla çeşitli kurum ve kuruluşlarla birlikte istihdam üretecek projeler ortaya koyacağız." İfade etti

Prof. Dr. Kasap gençlere yönelik belediye bünyesinde bir gençlik birimi oluşturacaklarını ifade ederek, "Özelikle gençlerimizin eğitimi ve gelişmeleri konusunda ailelerine yardımcı olabilmek için Rize belediyesi bünyesinde  gençlik birimi kuracağız. Bu gençlik birimi aynı zamanda Diyanetle, Milli Eğitimle ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile ortak çalışıp,  gençlerimizin sokakta kalmasını engelleyici faaliyetler içerisinde olacak. Gençlerimizi topluma kazandırma noktasında aileleri ile iş birliği içerisinde olacağız. Bizim belediye başkanlığı yapacağımız bir kentte hem insanlarımızın hem de gençlerimizin zor durumda olmasını istemiyoruz" dedi.