Rize'de 'Gençlik Fuarı' Düzenlenecek

Rize'de 'Gençlik Fuarı' Düzenlenecek
Rize Valiliği öncülüğünde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda üniversite öğrencilerine yönelik 'Gençlik Fuarı' düzenlenecek.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. Yılı vesilesiyle Gençlik Haftası içerisinde ‘Yeni neslin beden ve ruh sağlığının korunması ve güçlendirilmesi amacıyla farkındalık yaratmak’’ hedefiyle Rize’deki kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği dahilinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde öğrenim gören gençlere yönelik 23 Mayıs 2019 tarihinde 16:00 - 21:00 saatleri arasında ''Gençlik Fuarı'' etkinliği düzenlenecek.

Gençlerin Rize’de var olan eğitici, kültürel, sanat, sosyal ve sportif faaliyetler hakkında farkındalık kazanmalarını sağlamak, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve derneklerin faaliyet alanları hakkında bilgilendirilmek, Rize’ye özgü geleneksel el sanatlarına merak uyandırmak, doğal güzelliklerine vurgu yapmak amaçlarıyla düzenlenecek olan Gençlik Fuarı’nda Rize’nin imkân ve güzellikleri gençlerle buluşturulacak.

Saat 16.00’da başlayacak organizasyonda iftar vaktine kadar Rize’deki kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve dernekler Üniversitenin Merkez kampüs alanında stant ve tanıtım faaliyetleri gerçekleştirilmesi planlanmakta.

Yaklaşık 1500 yerli ve yabancı öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan fuar, iftar programının ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine ait halk oyunlarını ekibinin gösterisi ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından tulum eşliğinde yöresel müzik gösterimi yapılacak.

Ayrıca Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından gençlerimize iftardan sonra ücretsiz çay ikramında bulunacak.