Rize'de Gençlik Merkezi Ekibi Gönülleri Fethetti

Rize'de Gençlik Merkezi Ekibi Gönülleri Fethetti
Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Çayeli Gençlik Merkezi bakıma muhtaç ailelere kucak açarak onlara sıcak aile ortamı sağlıyor.

Çayeli Gençlik Merkezince hayata geçirilen proje takdir topluyor. Gençlik Merkezi üyeleri, ilçede yaşayan ve evinde günlük rutin işlerini yapmakta zorlanan bakıma muhtaç ailelere destek olarak onlara bir taraftan temizlik hizmeti veriyor diğer taraftan yemek yapma konusunda da destek vererek yemeklerini yapıyor, bulaşıklarını yıkıyor.

cayeli-genclik-merkezi-yaslilara-kucak-acarak-onlara-sicak-aile-ortami-sagliyor-(1).jpg

Çayeli Gençlik Merkezi, Çayeli Belediyesi, Çayeli Kent Konseyi ve Çayeli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliği ile hazırlanan projede, Genç Gönüllüler tarafından haftanın belirli günlerinde ilçede bakıma muhtaç ailelerin evleri ziyaret edilirken, ziyaretler sırasında evin genel temizliği ile yemekleri yapılarak, bulaşıklar yıkanıyor. Ardından ev sahipleriyle sohbette bulunan genç gönüllüler, birlikte çaylarını yudumladıktan sonra başka bir aileye ziyarette bulunmak üzere ziyaretlerini tamamlıyor.

cayeli-genclik-merkezi-yaslilara-kucak-acarak-onlara-sicak-aile-ortami-sagliyor-(2).jpg

Konu hakkında Çayeli Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Emre Çataklı, yaptığı açıklamada, “Gönüllü Gençler ile evde bakım ziyaretlerini toplumda farkındalık oluşturulması ve komşuluk ilişkilerinin güçlendirilmesi amacı ile başlattıklarını kaydederek, gençlerin projeye sahip çıkmaları bizi son derece mutlu etmektedir.” dedi.

cayeli-genclik-merkezi-yaslilara-kucak-acarak-onlara-sicak-aile-ortami-sagliyor-(8).jpg

Rize İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ise gençlerin yaptığı çalışmanın örnek bir çalışma olduğunu ve İl Müdürlüğü olarak yaptıkları bu ulvi çalışmaya destek verdiklerini ifade ederek, “Çayeli Gençlik Merkezimiz bu çalışmasıyla, toplumdaki yaşlılara dikkat çekmek istiyoruz. İlla da ihtiyaç sahibi olması gerekmiyor. Komşuluk hukuku gereği olarak 'yanı başımızda olan insanlarla sevincimizi, mutluluğumuzu paylaşalım. Onları da unutlamayalım' istiyoruz." dedi. 

rize-il-genclik-hizmetleri-ve-spor-il-muduru-mustafa-celik.jpgcayeli-genclik-merkezi-yaslilara-kucak-acarak-onlara-sicak-aile-ortami-sagliyor-(3).jpgcayeli-genclik-merkezi-yaslilara-kucak-acarak-onlara-sicak-aile-ortami-sagliyor-(4).jpgcayeli-genclik-merkezi-yaslilara-kucak-acarak-onlara-sicak-aile-ortami-sagliyor-(5).jpg

cayeli-genclik-merkezi-yaslilara-kucak-acarak-onlara-sicak-aile-ortami-sagliyor-(6).jpgcayeli-genclik-merkezi-yaslilara-kucak-acarak-onlara-sicak-aile-ortami-sagliyor-(7).jpgcayeli-genclik-merkezi-yaslilara-kucak-acarak-onlara-sicak-aile-ortami-sagliyor-(9).jpgcayeli-genclik-merkezi-yaslilara-kucak-acarak-onlara-sicak-aile-ortami-sagliyor-(10).jpg

cayeli-genclik-merkezi-yaslilara-kucak-acarak-onlara-sicak-aile-ortami-sagliyor-(11).jpg