Rize’de Genel Cerrahi Günleri

Rize’de Genel Cerrahi Günleri
Rize'de “Rize Genel Cerrahi Günleri”adı altında bir sempozyum düzenlenecek.

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesine bağlı Ayder Yaylası' nda 6-8 Eylül tarihleri arasinda “Rize Genel Cerrahi Günleri”adı altında bir sempozyum düzenlenecek. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dursun Ali Şahin, ”Sempozyumun bölge sağlık sorunlarını çözümlemede itici bir güç olacağını düşünmekteyiz” dedi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Prof. Dr. Dursun Ali Şahin, yaptığı açıklamada Rize ilimizin ve ülkemizin önemli turizm merkezlerinden biri olan Ayder Yaylası' nda 6-8 Eylül tarihleri arasinda “Rize Genel Cerrahi Günleri” adı altında bir sempozyum düzenlecektir. Anabilim Dalı olarak geçen yıl 1 gün boyunca düzenlediğimiz bilimsel aktiviteleri bu yıl 2 gün olarak gerçekleştireceğiz. Geçen yıl sadece ‘Tiroit hastalıklarını’ ele almış toplantının bölgemiz hekimleri tarafından hüsnü kabul görmesi ve onlardan almış olduğumuz olumlu geri bildirimler üzerine bu yıl panel sayısını ve konu ceşitliliğini arttırdık.” dedi.

Açıklamasının devamında Karadeniz bölgesinde ve özellikle Rize'de yaygın olarak görülen “tiroit bezi hastalıklarını, endokrinolojik, patolojik, radyolojik ve cerrahi  olarak  ilk gün boyunca, interaktif katılımlı olarak enine-boyuna tartışma imkanı bulacaklarını kaydeden Prof. Dr. Dursun Ali Şahin, 2. gün ise kasık fıtıklarını, ano-rektal bölgenin en sık görülen selim hastalıklarını, safra kesesi hastalıklarını, gastro-özofajiyal reflü hastalıklarını ve laparoskopik yöntemle yapılan diğer bazı ameliyatları ele alıp interaktif bir şekilde irdeleyeceklerini ifade etti.

Şahin sözlerini şöyle tamamladı: Bilimsel toplantımızın konularını, bölge cerrahları ile birebir yaptığımız görüşmeler sonucunda belirledik. Konuların birebir meslek hayatımızda en sık rastladığımız hastalıkları içermesine özen gösterdik. Bu toplantının, bölgemiz cerrahlarının güncel konuları birebir tartışmalarına ve birbirleri ile tanışmalarına vesile olacağına inanmaktayız. Organizasyon komitesi olarak bu sempozyumun, bölge sağlık sorunlarını çözümlemede itici bir güç olacağını düşünmekteyiz. Ayrıca bu sempozyumun, hastalarımızın sağlık sorunlarının bölge içerisinde çözümlenmesinde , hekimlerin birbirlerini tanımasında ve iletişim kurmasında önemli bir rol üstleneceğini düşünmekteyiz.