Rize'de Geri Dönüşüm İçin Atık Yağ Getirene Sıvı Sabun Hediye Edilecek

Rize'de Geri Dönüşüm İçin Atık Yağ Getirene Sıvı Sabun Hediye Edilecek
Bitkisel ve hayvansal atık yağlar ile ambalaj atıklarının toplanarak geri dönüşüme kazandırılması için yetki verilen geri dönüşüm firmaları ile mahalle muhtarları Rize Belediyesi’nin düzenlediği toplantıda bir araya geldi.

Rize Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Çevre Servisi’nin bitkisel ve hayvansal atık yağlar ile ambalaj atıklarının (cam, metal, plastik, kağıt,karton) toplatılarak geri dönüşüme kazandırılması için başlattığı Geri Dönüşüm Projesi kapsamında düzenlenen toplantıda yetki verilen firmalar tarafından bilgi paylaşımında bulunarak sunum yapıldı.

Rize Belediyesi’nde düzenlenen ve Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sivrikaya, çevre komisyonu meclis üyeleri ile Rize Belediyesi Mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıda yürütülen çalışmayla ilgili bilgi akışı ve sunumlar DEHA Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel Ürt. San. ve Tic.A.Ş  Bölge Denetmeni Münür İşbilir, DEHA Bölge Sorumlusu Hakan Köksal ve DEHA Bölge Müdürü Yıldırım Bilgil ile RİÇEV Geri Dönüşüm Atık Maddeler İnş. Nak. ve Tic. Ltd. Şti. Çevre Mühendisi Kadir Civelek tarafından gerçekleştirildi.

rizede-geri-donusum-projesi-toplantisi-(5).jpg

Rize Belediyesi başlatılacak olan "Evlerden Bitkisel Atık Yağ ve Ambalaj Atıkları Toplama Projesi" kapsamında düzenlenene toplantı ile muhtarların bilgilendirilmesini sağlarken, muhtarlara ayrıca; muhtarlıklarına bırakılacak atık yağ bidonlarının halka duyurulması, atık yağların geri dönüş aşamaları, bitkisel atık yağların çevreye verdiği zararlar, ambalaj atık yönetim planı ve Rize Belediyesinin konu ile ilgili çalışmaları hakkında da bilgilendirmede bulundu.

rizede-geri-donusum-projesi-toplantisi-(2).jpg

Vatandaşlar, proje kapsamında muhtarlıklardaki atık yağ bidonlarına bitkisel atık yağlarını bırakabilecek ve her 5 litre atık yağ için 1 litre sıvı sabun hediyesi alacak. Ayrıca, ambalaj atıklarının toplanması için belirlenen aşamalarda poşet, iç mekan kutusu, konteyner ve kafesler vatandaşların kullanımı için sağlanacağı belirtildi.

Proje ile geri dönüşüme kazandırılacak atık yağların biodizel yakıt üretimi ile elektrik üretiminde kullanılarak ekonomiye kazandırılacağı ve atık yağların doğaya ve çevreye olan zararlı etkilerinin de ortadan kaldırılacağı ifade edildi.

rizede-geri-donusum-projesi-toplantisi-(1).jpgrizede-geri-donusum-projesi-toplantisi-(3).jpgrizede-geri-donusum-projesi-toplantisi-(4).jpgrizede-geri-donusum-projesi-toplantisi-(6).jpg