Rize'de Gıyabi Cenaze Namazı Kılınacak

Rize'de Gıyabi Cenaze Namazı Kılınacak
Mısır'da cunta yönetim güçleri ile baltacı grupların yaptığı katliam sonucu şahadete kavuşan 200'den fazla Müslüman için Rize Platformu, gıyabi cenaze namazı kılarak dua ve beddua programı düzenleyecek.

Bu akşam (Pazar) Teravih Namazı sonrasında Rize Eski Orta Camii önünde kılınması planlanan gıyabi cenaze namazı yağan yağmur sonrası Salı gününe ertelenirken Teravih namazı öncesi Rize’deki camilerde, şahadete kavuşan 200'den fazla Müslüman ve yaralılar için dualar edildi.

Salı günü ise İkindi Namazına müteakiben saat:17.00’da Rize Merkez Şeyh Camii önünde düzenlenecek olan programda gıyabi cenaze namazı kılınarak şahadete kavuşan ve yaralanan Müslümanlara dualar okunacak, katliamın müsebbibi olanlara ise lanetler okunup beddualar edilecek.

Rize Platformu tarafından yapılan açıklamada, “Salı Günü İkindi Namazına müteakiben saat:17.00’da Mısır'daki katliamı telin amacıyla Merkez Şeyh Camii önünde gıyabi cenaze namazı, dua ve beddua programına kadın erkek, genç yaşlı tüm peygamber sevdalısı halkımızı bekliyoruz." denildi.

Rize Platformu; Memur-Sen, TÜMSİAD, MÜSİAD, Ensar Vakfı, Ög-Der, Gül-Der, Akson, Rih-Der, Alperenler Ocağı, İlim Yayma Cemiyeti, Ayışığı Derneği, Milli Türk Talebe Birliği, Anadolu Gençlik Derneği, AK Parti, Saadet Partisi, Rize Ticaret Borsası, Evrensel Hafızlar Derneği, Dinbir-Der ve KİDER'den oluşuyor.