Rize'de Golcü Arayışı Sürüyor

Rize'de Golcü Arayışı Sürüyor
Rizespor’da herkesin gözü transferlerde. Golcü için Sutter ve Laferty isimleri ağırlık kazandı

Süper Lig'e uzun bir aradan sonra tekrar adım atan ve bu kez daha önceki sıkıntıları yaşamamak için geçmişteki hatalardan ders almakta kararlı olan Ç.Rizespor, 2 yabancı forvet oyuncusu için harekete geçti.

Süper Lig için planlamasını büyük bir titizlikle sürdüren Yeşil-Mavililer’de transferde yaşanan sessizlik bozulmak üzere. Listesindeki isimleri mercek altını alan Ç.Rizespor, Belçika'nın Anderlecht takımının santraforu Tom De Sutter ile Fransa'nın Sion takımının golcüsü Kyle Lafferty'nin peşinde olduğu öğrenildi.

21 GOL ATTI

Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın transferlerine onay verdiği isim olan 27 yaşında 1.92 boyundaki golcü Tom De Sutter'in Anderlecht ile 2014 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Yeşil-Mavililer’in 2.000 EURO bonservis bedeli olan Sutter için Anderlecht'e 1.500 EURO teklif ettiği iddia edildi. Yeşil-Mavililer geçen sezon Anderlecht'te ligde ve kupada 42 maç oynayıp 21 gol atan Sutter'in transferini bitirmek istiyor. Hem kulübü ile hem de kendisiyle temaslar devam ederken golcü oyuncunun Rizespor formasını giymesi an meselesi.

TEKLİF YAPILDI

Ç.Rizespor'un forvet için transfer listesinde olan bir başka isim de Fransa'nın Sion takımında forma giyen Kyle Lafferty. 25 yaşında 1.93 boyunda olan yıldız oyuncunun kulübüyle 2015 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Özellikle forvet hattına tecrübeli ve son vuruşları etkili bir golcü transfer etmeyi düşünen Yeşil-Mavililer 2.200 bonservis bedeli olan Laffertey içinde resmi teklifini yaptığı öğrenildi. Rizespor, Anderlecht'den Tom De Sutter, Sion'dan Kyle Laffertey'den birinin transferini bitirip forvet hattını güçlendirmek istiyor. (Günebakış)