Rize'de Gönüller Aşk-ı Mevlana Gecesi’nde Buluştu

Rize'de Gönüller Aşk-ı Mevlana Gecesi’nde Buluştu
Rize Belediyesi tarafından Hz. Mevlana’nın 742. Vuslat yıldönümü dolayısıyla Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Erginli’nin katılımıyla “Mevlana” konulu konferans ve neyzen dinletisi ile sema gösterisi düzenlendi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin de destekleriyle düzenlenen programa Rize Valisi Ersin Yazıcı ve eşi Hanife Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve eşi Menduha Kasap, Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı İstiklal Yaşar Vural, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ve Rize Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Hocaoğlu katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Mevlana Celaleddin Rumi bu toprakları Müslümanlaştıran kandillerden birisidir. Rize Belediyesi olarak sosyal ve kültürel değerlerimize sahip çıkarak vatandaşlarımızı çeşitli organizasyonlarla bir araya getirmenin gayreti içerisindeyiz” dedi.

image-577.jpeg

Mevlana’nın yaşamını, düşüncelerini ve topluma vermek istediği mesajları anlatan Prof. Dr. Zafer Erginli, yapmış olduğu konferansta katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.

Erginli konuşmasını Mevlana’nın vasiyetini anlatarak şöyle sonlandırdı, “Mevlana bizlere şu sözleri vasiyet bırakmıştır: Ben size, gizli ve aleni, Allah’dan korkmanızı, az yemenizi, az uyumanızı, az söylemenizi, günahlardan çekinmenizi, oruç tutmaya ve namaz kılmaya devam etmenizi, daima şehvetten kaçınmanızı, halkın eziyet ve cefasına dayanmanızı avam ve sefihlerle  düşüp kalkmaktan uzak bulunmanızı, kerem sahibi olan salih kimselerle beraber olmanızı vasiyet ederim. Hayırlısı, insanlara faydası dokunandır. Sözün hayırlısı da az ve öz olanıdır. Hamd, yalnız tek olan Allah’a mahsustur. Tevhid ehline selam olsun.””

image-578.jpeg

Çok sayıda kişinin izlediği programda neyzen dinletisi ve sema gösterisi sunuldu. Programın sonunda Rize Valisi Ersin Yazıcı ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap tarafından Erginli’ye günün anısına teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi.

image-581.jpeg

image-580.jpeg

image-579.jpeg