Rize'de Görev Yapmıştı, PKK'ya Atılan Roketatarların Üzerine "RTE Rize" Yazmıştı FETÖ Darbesinde Şehit Düştü

Rize'de Görev Yapmıştı, PKK'ya Atılan Roketatarların Üzerine "RTE Rize" Yazmıştı FETÖ Darbesinde Şehit Düştü
PKK'ya yönelik operasyonlarda roketatarların üzerine “RTE Rize” ve “Kalkandere” yazılarını yazan özel harekat polisi Alparslan Yazıcı, Fetö darbe girişiminde darbeci askerler tarafından şehit edildi.

Yaklaşık 4 ay önce Şırnak'ın Cizre ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda kullanılan roketatarların üzerine “RTE Rize” ve “Kalkandere” yazılarını yazan, daha önce Kalkandere’de görev yapan ve darbecilerin şehit ettiği  özel harekat polisi Alparslan Yazıcı'nın cenazesi toprağa verildi. Cenazeye Şehit Yazıcı'nın daha önce görev yaptığı Kalkandere'den ve Rize'den de katılım gösterildi.

alparslan-yazici-ozel-harekat-polisi-cenaze-toreni-(7).jpg

Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına darbeciler tarafından yapılan saldırıda F-16 uçaklarından atılan bombayla şehit olan özel harekat polisi Alparslan Yazıcı'nın cenazesi, memleketi Kırıkkale'nin Karakeçili İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı. Geçmiş yıllarda Rize’nin Kalkandere ilçesinde görev yapan şehit Alparslan Yazıcı'nın cenaze töreninde baba Hasan Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan idamın geri getirilmesini istedi ve gerekirse bütün çocuklarını bu vatan uğruna şehit vereceğini söyledi. Şehit Özel Harekat Polisi Yazıcı, Şırnak'ın Cizre ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda kullanılan roketatarların üzerine “RTE Rize” ve “Kalkandere” yazılarını yazan Özel Harekat Polisiydi.

alparslan-yazici-ozel-harekat-polisi-cenaze-toreni-(5).jpg

Saldırıda şehit olan 45 yaşındaki özel harekat polisi Alparslan Yazıcı'nın Türk bayrağına sarılı tabutu, ilçe merkezine getirildi. Şehit Yazıcı'nın eşi Ayşegül, annesi Sevim ve babası Hasan Yazıcı'yı burada yakınları ve şehidin silah arkadaşları teskin etmeye çalıştı. Fenalık geçiren şehidin yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti.

Öğle namazın ardından Karakeçili Mezarlığı'na getirilen Yazıcı'nın cenazesi, İl Müftüsü Bekir Gerek, tarafından kıldırıldı. Daha sonra Şehidin Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda görevli silah arkadaşları, burada saygı atışı yaptı. Kılınan cenaze namazın ardından burada defnedildi.

alparslan-yazici-sehit-ozel-harekat-polisi-cenaze-toreni-(1).jpg

Törene, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale milletvekilleriRamazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İlJandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, askeri erkan, şehit yakınları, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında görevli silah arkadaşları ile Rize ve Kalkandere’den cenazeye katılan dostları Şehit Yazıcı'yı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. 

Baba Hasan Yazıcı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "3 evladım daha var. Vatana, millete feda olsun. İdam gelmediği sürece içimiz rahat etmeyecek. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza selam olsun. Derhal idamın çıkarılıp bunları ipte görmek istiyoruz." dedi.

Daha sonra Karakeçili Mezarlığı'na getirilen Yazıcı'nın cenazesi, İl Müftüsü Bekir Gerek'in kıldırdığı namazın ardından burada defnedildi.

alparslan-yazici-sehit-ozel-harekat-polisi-cenaze-toreni-(17).jpgalparslan-yazici-sehit-ozel-harekat-polisi-cenaze-toreni-(15).jpgalparslan-yazici-sehit-ozel-harekat-polisi-cenaze-toreni-(2).jpgalparslan-yazici-sehit-ozel-harekat-polisi-cenaze-toreni-(9).jpg

alparslan-yazici-sehit-ozel-harekat-polisi-cenaze-toreni-(3).jpgalparslan-yazici-sehit-ozel-harekat-polisi-cenaze-toreni-(4).jpgalparslan-yazici-sehit-ozel-harekat-polisi-cenaze-toreni-(6).jpgalparslan-yazici-sehit-ozel-harekat-polisi-cenaze-toreni-(10).jpg

alparslan-yazici-sehit-ozel-harekat-polisi-cenaze-toreni-(11).jpgalparslan-yazici-sehit-ozel-harekat-polisi-cenaze-toreni-(12).jpgalparslan-yazici-sehit-ozel-harekat-polisi-cenaze-toreni-(13).jpgalparslan-yazici-sehit-ozel-harekat-polisi-cenaze-toreni-(14).jpg

alparslan-yazici-sehit-ozel-harekat-polisi-cenaze-toreni-(16).jpgalparslan-yazici-sehit-ozel-harekat-polisi-cenaze-toreni-(18).jpgalparslan-yazici-sehit-ozel-harekat-polisi-cenaze-toreni-(19).jpgalparslan-yazici-sehit-ozel-harekat-polisi-cenaze-toreni-(20).jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

PKK'ya "RTE Rize"li Roketatarlı Operasyon