Rize'de Gülen Cemaatinin Okullarına Polis İncelemesi

Rize'de Gülen Cemaatinin Okullarına Polis İncelemesi
Rize’de polis tarafından Gülen Cemaati'ne yakınlığı ile bilinen eğitim kurumlarında eş zamanlı inceleme başlatıldı.

Rize Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sabah saatlerinde Rize Merkez ve Çayeli’nde bulunan Gülen Cemaati'ne yakın İlköğretim ve Orta Öğretim kurumlarına baskın düzenledi. Okullardaki yazılı ve bilgisayar ortamındaki bilgiler inceleme altına alındı. Bilgisayar incelenmek üzere kopyalanırken, sabah saatlerinde başlayan polis incelemesi sürüyor.

rizede-fetullah-gulen-okullairna-polis-incelemesi3.jpg

Şahika Eğitim Kurumlarına bağlı üç özel okulun hesap hareketlerini inceleyen polis ekipleri, eş zamanlı olarak Çayeli ilçesindeki Özel Şahika İlkokulu ve Ortaokulu, il merkezindeki Şahika Özel İlkokulu ve Ortaokulu ile Kopuzlar Lisesinde inceleme başlattı.

rizede-fetullah-gulen-okullairna-polis-incelemesi1.jpg

Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ile Mali Suçlarla Mücadele ekipleri ile diğer bazı birimlerden görevlilerin sabah saatlerinde idari birimlerde başlattığı çalışma devam ediyor.

rizede-fetullah-gulen-okullairna-polis-incelemesi2.jpg

Binalarda yürütülen incelemeler sırasında, Şahika Eğitim Kurumları yönetim kurulunda bulunanlar dışında okullara giriş çıkışa izin verilmiyor.

İncelemelerin yarına kadar sürebileceği öğrenildi.

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize'deki FETÖ/PDY Operasyonu Tamamlandı