Rize'de Günlük Yolcu, İndi Bindi, Kavşak, Yayalar Sayıldı, Sıra Halk Anketine Geldi

Rize'de Günlük Yolcu, İndi Bindi, Kavşak, Yayalar Sayıldı, Sıra Halk Anketine Geldi
Rize Belediyesi ile Gazi Üniversitesi arasında imzalanan “Rize Kenti Ulaşım Ana Planı Ortak Hizmet Projesi” kapsamında kentte şehir içi toplu taşıma hatlarındaki yolcu indi-bindi sayımları ile kavşak, yaya ve otopark sayımları yapıldı.

Rize Belediyesi ile Gazi Üniversitesi arasında imzalanan “Rize Kenti Ulaşım Ana Planı Ortak Hizmet Projesi” kapsamında yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında belediye sınırları içerisinde bulunan 46 mahalle muhtarının katılımıyla Rize Belediyesinde toplantı düzenlendi. Proje kapsamında son olarak vatandaşlarla anket yapılacak.

img_9351.jpg

Toplantıda Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, ulaşım ana planı çalışmaları kapsamında bugüne kadar yapılmış olan çalışmalar hakkında bilgiler verildiğini ifade ederek; "Çalışmalara başlanılan mayıs ayından bugüne kadar şehir içi toplu taşıma hatlarında yolcu indi-bindi sayımları, kavşak sayımları, yaya sayımları, otopark sayımları ile yolcu memnuniyeti, yaya, sürücü ve otopark anketleri gerçekleştirilmiş olup, toplu taşıma iyileştirmeleri ve yol düzenleme projeleri düzenlendi. Veri elde etme amacıyla yapılacak son çalışma olan hane halkı anketleri için bilgilendirme ve çalışmalarda yardım amacıyla muhtarlarımızın katılımıyla bugün belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda muhtarlardan anket çalışması yapılacak hanelerin belirlenmesi anket çalışmalarında görev yapacak çalışanların haneleri bulmaları ve anketlerin tamamlanmasında yardımcı olmaları konularında yardım istendiğini" söyledi.

img_9348-001.jpg

Muhtarlar tarafından ulaşım ana planı kapsamındaki sorun ve önerilerin aktarıldığı toplantıda gerekli bilgilendirmeler Kent içi Ulaşım Teknolojileri Erişilebilirlik Uygulama Araştırma Merkezi (KUTEM) Müdür Yardımcısı Dr. Abdullah Orman, Dr. Harun Kınacı ve Rize Belediyesi Ulaşım Hizmetleri müdürü Suzan Avcı tarafından yapıldı.

Vatandaşlara yönelik yapılacak ankette trafik yoğunluğunun belirlenmesi amacıyla vatandaşlara hangi sıklıkla ve hangi araçlarla yolculuk yaptıkları, en çok kullandıkları güzergahlar nerelerdir? gibi soruların yöneltileceği öğrenildi.

img_9349-001.jpg

img_9350.jpg