Rize’de Günün En Güzel Karesi

Rize’de Günün En Güzel Karesi
YKS dolayısıyla 81 ilde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında Rize’de sınava giren kuzenlerini parkta beklerken kitap okuyan genç kız farkındalık oluşturdu.

Rize’de iki kuzeni Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’ye girdiğinden bekleme süresini parkta kitap okuyarak değerlendiren genç kız farkındalık oluşturdu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) başladı.

Rize’de öğrenciler velileri ile birlikte sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okullara geldi. Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için veliler okul bahçesi dışında bekletildi. İki kuzeni sınava giren Nurhan Kabil isimli genç kız ise Tuzcuoğlu Memiş Ağa Parkı’na giderek, beraberinde getirdiği kitabı okumaya başladı.

rize’de-gunun-en-guzel-karesi-(1).jpg

Kitap okumayı sevdiğini ve kitap okumanın yeri ve zamanı olmayacağını kaydeden Nurhan Kabil, üniversiteden yeni mezun olduğunu ve yıllar önce kendisinin yaşadığı heyecanı şu anda iki kuzeniyle beraber yaklaşık 2,5 milyon öğrencinin yaşadığını belirterek sınava giren tüm adaylara başarılar diledikten sonra kuzenlerini beklerken geçireceği süreyi kitap okuyarak değerlendirmek istediğini belirtti.

Kabil, pandemi süreci öncesinde Rize’yi hiç bu kadar sessiz ve sakin görmediğini kaydederek sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle doğanın güzelliklerinin daha iyi anlaşıldığını ve cıvıl cıvıl kuş sesleriyle fıskiyelerden dökülen su sesinin huzur verici boyutta olduğunu kaydederek böyle bir ortamda kitap okumanın bir başka güzellik olduğunu ifade etti.

Kabil, gözünün önünde, elinin altında her zaman mutlaka bir kitap bulundurduğunu kaydederek herkesin de aynı şekilde kitap okumayı sevmesi gerektiğini ve kitap okuma kültürünün geliştirilmesi için sürekli kitap okuması gerektiğini kaydetti.

rize’de-gunun-en-guzel-karesi-(5).jpgrize’de-gunun-en-guzel-karesi-(3).jpgrize’de-gunun-en-guzel-karesi-(4).jpgrize’de-gunun-en-guzel-karesi-(2).jpg