Rize'de Günün Haberi

Rize'de Günün Haberi
Rize'de içler acısı habere bu kez belediye başkanı imza attı. Başkan yaptığı açıklamada sorumlu ben değilim kaymakamlığa müracaat edin diyerek çözüm için kaymakamlığı adres gösterdi.

Rize'nin Çamlıhemşin'e ilçesine bağlı Dikkaya İlköğretim Okulu'nun önünde her gün biriken çöp yığınları, bu okulda öğrenim gören öğrenciler ve vatandaşların sağlığını tehdit ededururken Çamlıhemşin İlçe Belediye Başkanı ''Orası belediye sınırları içinde değil çöpleri almak zorunda değilim, gidin kaymakamlığınızdan yardım isteyin'' diyerek öğrencileri çöp içerisinde bırakmaya razı oldu.

Çamlıhemşin'den Cemil Kuş'un bildirdiğine göre; Çamlıhemşin karayolu'nun beşinci kilometresinde bulunan okulun önünde biriken çöp yığınları kedi ve köpeklerin çöpleri karıştırması sonucu kötü bir görünümün oluşmasına neden oluyor. Okul idarecileri ve öğrenci velileri, yetkililerin bu duruma bir an önce çözüm bulması gerektiğini belirterek, öğrencilerin ve bu caddeyi kullanan vatandaşın sağlığı konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğine dikkat çekti.

cop-1.20121031121735.jpg

ÖĞRENCİ VELİLERİ İSYAN ETTİ!

Okul binasının yanında bulunan sağlık ocağına gelen vatandaşlar ve öğrenci velileri gördükleri manzara karşısında rahatsızlıklarını dile getirirken ''Bu sorun herzaman yaşanıyor, belediye yetkilileri bu soruna duyarsız davranıyor. Köylerde yaşanan çöp sorununu geçtik, hiç olmazsa çocuklarımızın eğitim gördüğü yuvada çöp sorunu olmasın'' diyerek dert yakındı.

cop-2.20121031121751.jpg

BELEDİYE BAŞKANI ''ÇÖPLERİ ALMAK ZORUNDA DEĞİLİM''

Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek'ın defalarca haberdar edilmesine rağmen ''Orası belediye sınırları içinde değil çöpleri almak zorunda değilim, gidin kaymakamlığınızdan yardım isteyin'' cevabına şok olan öğrenci velileri ''Bu çöp tenekeleri Çamlıhemşin Belediyesi tarafından koyuldu, burdan 10 yıldır çöp alınıyordu, son dönemde aksamalar arttı. Belediye başkanı'nın bu tavrını doğru bulmuyoruz. Çöp politikası ile başkan seçildi. Ak Parti gitsin Çamlıhemşin çöpten kurtulsun diyerek ilçe halkından oy istedi. Ak Parti döneminde burda çöp birikmiyordu. Çöpleri almayacaksa belediye meclisinden karar çıkarıp köylere ilan göndersin, bizde ona göre önlemlerimizi alalım'' diyerek dert yandı.

cop-3.20121031121805.jpg