Rize'de Güzel Şeyler de Oluyor !

Rize'de Güzel Şeyler de Oluyor !
Rize'nin Pazar İlçesinde bulunan Özel Doğu Karadeniz Engelli Bakım Merkezi, verdiği hizmetle büyük bir ihtiyacı karşılıyor. Pazar'daki engelli bakım merkezinin hizmet kalitesi, "Rize'de güzel şeyler de oluyor" dedirtti.

Çoğunluğu Rize ve yakın çevre illerden olmak üzere 162 hastaya 86 personelle hizmet verilen Özel Doğu Karadeniz Engelli Bakım Merkezi, Karadeniz Bölgesi'nin en büyük ve kapsamlı engelli bakım merkezi olarak 2010 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürüyor.

Hizmet kalitesi yönünden Türkiye'de ilk 10 arasında gösterilen Bakım Merkezi'nde 3 yıldır kalan Aziz Dücane Emiroğlu adlı bedensel engelli hasta, Çorum'dan geldiğini, burada çok iyi şartlarda bakıldığını belirterek, kurum çalışanlarına teşekkür ediyor. "Buradan memnun musunuz?" diye sorduğumuz Emiroğlu, "Burada mutlu olmasaydım, Çorum'dan gelip 3 yıldır burada kalır mıydım. Buradaki herkese teşekkür ediyorum" şeklinde cevap verdi.

rizede-guzel-seyler-de-oluyor-(10).jpg

AĞIR HASTALARA MÜKEMMEL BAKIM

Engelli Bakım Merkezinde zihinsel, ruhsal ve bedensel hastalar bulunuyor. Hastaların bakımı için görevli 86 çalışan var. Psikolog, sosyal hizmet uzmanları, aile hekimi, hemşireler, hasta bakıcılar, güvenlik görevlileri, temizlik görevlileri ve çamaşırcılardan oluşan dev bir kadro ile hastaların bakımı ve temizliği yapıldığı gibi, Pazar ilçe halk eğitim merkezi ile koordineli olarak çeşitli el işi kursları düzenlenerek engellilere el becerileri de kazandırılıyor.

rizede-guzel-seyler-de-oluyor-(3).jpg

Özel Doğu Karadeniz Engelli Bakım Merkezi Müdürü Metin Ayar'la hastaları ziyaret ederek kurum hakkında bilgi aldık. Metin Bey, burada sadece zihinsel, ruhsal ve bedensel engelli hastaları kabul ettiklerini, hastaların ağır engelli durumda bulunduklarını ve bu hastalara en iyi şartlarda hizmet vermek için büyük gayret ortaya koyduklarını söyledi.

rizede-guzel-seyler-de-oluyor-(7).jpg

Bakım Merkezi'nin Sorumlu Müdürü Sosyal Hizmet Uzmanı Emine Ataman, 59 zihinsel, 74 ruhsal ve 27 bedensel hastaya hizmet verildiğini söyleyerek, "Yemek yedirilmesinden, alt değişmesi, banyo yaptırılması, saçlarının taranmasına kadar tüm kişisel bakımları yapılmaktadır. Buradaki görevli tüm arkadaşlarımız, hastalarımızın maddi, manevi, fiziki ya da ruhen istismara uğramamaları için ciddi anlamda bire bir ve grup olarak çalışmaktadır. Ay içerisinde takibatları yapılmakta, sağlık kontrolleri, ilaçlarının verilmesi, hastaneye götürülmesinde refakat ediliyor." dedi.

rizede-guzel-seyler-de-oluyor-(5).jpg

SÜREKLİ DENETİM VAR

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün sürekli olarak ve belirsiz zamanlarda denetimde bulunduğu Engelli Bakım Merkezi, Türkiye'de emsalleri arasında hizmet kalitesi olarak ilk 10 içinde gösteriliyor. Maddi olanakları yetersiz veya kimsesiz hastaların bakım bakım masraflarının devlet tarafından karşılandığı merkez için hastalar ve hasta yakınları memnuniyet duygularını ifade ediyor. Bakım Merkezi'ni dolaşırken karşılaştığımız bir hasta yakını, "Maddi imkanlarımız yerinde olmasına karşın evde hiçbir şekilde bakamadığım hastamı buraya ilk getirdiğimde biraz endişe taşıyordum. Acaba, iyi bakılır mı diye kafamda soru işareti vardı. Yaklaşık 4 aydır hastam burada ve çok iyi bakıldığını görüyorum." diye konuştu.

Maddi ve manevi olarak ağır engelli durumundaki hastaların bakımının yapıldığı merkezin pırıl pırıl görüntüsü, hastaların mutlu ifadeleri ve hasta yakınlarının memnuniyetleri, "Rize'de iyi şeyler de oluyor" dedirtti.

rizede-guzel-seyler-de-oluyor-(1).jpgrizede-guzel-seyler-de-oluyor-(4).jpgrizede-guzel-seyler-de-oluyor-(6).jpgrizede-guzel-seyler-de-oluyor-(8).jpg

rizede-guzel-seyler-de-oluyor-(9).jpgrizede-guzel-seyler-de-oluyor-(11).jpgrizede-guzel-seyler-de-oluyor-(2).jpg

Haber: Deniz Varlı