Rize'de Güzellikler Birbirini Takip Ediyor

Rize'de Güzellikler Birbirini Takip Ediyor
Rize'de özellikle yeni nesilin eğitimli ve sağlıklı yetiştirilmesine yönelik başlatılan çalışmalarda ardı ardına güzellikler ortaya çıkıyor.

Rize Valisi Ersin Yazıcı, İyidere Merkez Ortaokulu'nda düzenlenen okuma saatine katılarak öğretmen ve öğrencilerle birlikte kitap okudu. Vali Yazıcı, ayrıca, ilçede başlatılan ’Sağlıklı Yaşam İçin Portakal Suyu İçelim’ kampanyasına destek verdi.

Vali Ersin Yazıcı, Renk Projesi kapsamında düzenlenen okuma saati etkiliği öncesinde İyidere Kaymakamlığı ve İyidere Belediyesi’nin meyve suyunun bilinçli tüketilmesini ve sağlıklı beslenmeyi desteklemek için başlatmış olduğu ’Sağlıklı Yaşam İçin Portakal Suyu İçelim’ kampanyasına destek vererek öğrencilere taze sıkılmış portakal suyu ikramında bulundu. Ardından eğitimin önemine dikkat çekerek, “Renk Projesi, ilimizin gelişmesinde ve ilerlemesinde önemli rol oynayacaktır.” dedi.

ersin-yazici-ogrencilere-protakal-suyu-ikraminda-bulundu-1.jpg

Renk Projesi’nin sadece okuma saatiyle ilgili bir proje olmadığını hedeflerinin bir sinerji yaratmak Rize’deki eğitim seviyesini biraz daha yukarılara çıkartmak olduğunu kaydeden Vali Yazıcı, “Hedefimiz ve amacımız bu. Bu hedefi de gerçekleştirmek için de Vali olarak takip ve denetime devam edeceğim. Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi hem yabancı dil öğretimini, hem kültürel faaliyetleri, hem sosyal faaliyetleri, hem sportif faaliyetleri, hem de akademik ilerlemeyi temel almaktadır.” dedi.

ersin-yazici-iyidere-merkez-ortaokulunda-renk-projesinde-2.jpg

Sağlıklı nesillerin oluşması için doğru beslenmenin önemini vurgulayan Vali Ersin Yazıcı, "Sağlıklı Yaşam için Portakal Suyu İçelim" kampanyası çerçevesinde İyidere Merkez İlkokulu ve Ortaokulu’nda portakal suyu dağıttığını belirtti.

Yöresel değerlerin farkındalığını artırmak için önemli bir organizasyon olduğunu ifade eden Vali Ersin Yazıcı,”Çocuklarımız ne kadar doğal beslenirse, o kadar sağlıklı olur. Bu tür etkinliklerin hem tanıtım hem sosyal hem kültürel hem sağlık boyutu anlamında önemli kazanımları var. Doğu Karadeniz Bölgesinde Rize sahil şeridi boyunca turunçgil türleri yetiştirilmektedir. Çocuklarımızı sağlıklı ürünlerle geleceğe hazırlamamız gerekiyor. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, kurumlara teşekkür ediyorum, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

ersin-yazici-ogrencilere-protakal-suyu-ikraminda-bulundu-1.20150212215732.jpg

Ziyarette Vali Yazıcı’ya, İyidere Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, İl Millî Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, İyidere İlçe Millî Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz ile diğer ilgililer eşlik etti.

ersin-yazici-iyidere-merkez-ortaokulunda-renk-projesinde.jpg

ersin-yazici-iyidere-merkez-ortaokulunda-renk-projesinde-1.jpg