Rize’de Hafize Olan 7 Genç Kız Taç Taktı

Rize’de Hafize Olan 7 Genç Kız Taç Taktı
Rize'nin Çayeli ilçesinde hafızlık eğitimini tamamlayan İshakoğlu İmam Hatip Ortaokullarından 7 hafız kız öğrenci için icazet ve hafızlık taç takma töreni düzenlendi.

Çayeli'nde Çayeli Müftülüğüne bağlı Rabia Kur’an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan İshakoğlu İmam Hatip ortaokullarında okuyan 7 kız öğrencisi için Mevlid-i nebi günü icazet ve taç takma töreni düzenlendi. Öğretmenevinde düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende İlçe Müftüsü Mehmet Uzun yaptığı konuşmada, hafız yetiştirmenin zorluğuna değinerek, emeği geçenlere teşekkür etti. Programın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü arasında imzalanan ve kaymakamlık tarafından onaylanan  “İmam Hatip Ortaokulu Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Protokolü” çerçevesinde bir proje olarak yürüdüğünü ve bu çerçevede daha önce 14 öğrencinin hafızlığını ikmal ettiğini bugün de 7 öğrenciyi hafife olarak mezun ettiklerini belirten Uzun, önümüzdeki yıllarda da bu sayının Yüce Allah’ın izniyle artacağını ifade etti.

İl Müftüsü İsmail Yalçın ise hafize olan öğrencileri tebrik ederek, Müslümanların Kur'an'ı doğru öğrenmesi ve anlaması gerektiğini ifade etti.

Programa katılan Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise yaptığı konuşmada hafızlığın değerine vurgu yaparken, icazet merasiminin mevlid-i Nebi gününde olmasının çok anlamlı olduğunu ifade etti. Temurci, hafizeleri, hocalarını ve hafizelerin ailelerini tebrik etti.

rize’de-hafize-olan-7-genc-kiz-tac-takti-(4).jpg

Programda hafızlık projesine yaptıkları katkıların anısına müftülükçe Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’ye, Hayırsever Bilal Karahan’a Çayeli İmam Hatip Mezunlar ve Mensuplar Derneğine, Çayeli İmam Hatip Lisesi Vakfına ve Gaye Gıda Sanayi Ticaret Pazarlama Anonim Şirketine plaket takdimi yapıldı.

Hafizelere taç takılması, altın ve çeşitli hediyeler verilmesinin ardından hafızlığını bitiren öğrenciler; Şeyma Özen, Hafsa Çataklı, Yağmur Çevik, Zeynep Gümüşler, Melike Eyüboğlu, İlayda Biçer, Hanzade Erten’in kısa sureleri okudu. İl Müftü Yardımcısı Ali Çakmak’ın yaptığı dua ile sona eren programa Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’nin yanı sıra Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı, Büyükköy Belediye Başkanı Hamza Saruhan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Salih Yelkenci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin, Ak Parti İlçe Başkanı İshak Karahan, Okul Müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileriyle davetliler katıldı. 

rize’de-hafize-olan-7-genc-kiz-tac-takti-(5).jpgrize’de-hafize-olan-7-genc-kiz-tac-takti-(1).jpgrize’de-hafize-olan-7-genc-kiz-tac-takti-(3).jpgrize’de-hafize-olan-7-genc-kiz-tac-takti-(2).jpg