Rize’de Hafızlar Kervanına 219 Kişi Daha Katıldı

Rize’de Hafızlar Kervanına 219 Kişi Daha Katıldı
Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, 2020 yılı Ocak ve Temmuz aylarında gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavlarına ilimizden katılarak başarılı olan 219 hafız adayının hafızlar kervanına katıldığını söyledi.

Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Kur’an kurslarımızda okuyan ve dışarıdan kendi imkânlarıyla hafızlıklarını tamamlayan öğrenci ve vatandaşlara yönelik Ocak ve Temmuz aylarında gerçekleştirilen hafızlık tespit sınavlarına Rize’den katılarak başarılı olan 219 adayın hafızlık belgesi almaya hak kazandığını kaydetti.

İl Müftüsü Çakmakçı yaptığı açıklamada, hafızlığın önemine değinerek hafızlığın Allah’ın yeryüzünde bir insana verebileceği en büyük nimetlerden biri olduğunu ifade etti.

Müftü Çakmakçı, “Kur’an-ı Kerim’e bir hidayet kılavuzu bilinciyle iman etmeli, onu en güzel şekilde okumayı öğrenmeli ve hayatımıza rehber edinmeliyiz. Her mü’min Kitabını öğrenmenin, okumanın ve anlamanın gayretini taşımalıdır. Hamdolsun ilimizde Kur’an-ı Kerim’i okuma azmi ve heyecanı her geçen gün artmaktadır. Kur’an kurslarımıza gösterilen ilgiden biz bunu görüyoruz. Bundan dolayı halkımıza ve bu alanda çalışan bütün hocalarımıza teşekkür ediyor, gayretlerinin bereketli, başarılarının daim olmasını diliyorum.” dedi.

Rize’de 2016 yılında 524, 2017 yılında 304, 2018 yılında 366, 2019 yılında 355 öğrencinin hafızlığını tamamlayarak belge aldığını ifade eden Çakmakçı, “2020 yılında ise şu ana kadar Ocak/Temmuz sınavlarında 219 hafızımız başarılı olmuş ve belge almaya hak kazanmıştır. Eylül ayında yapılacak olan sınavda da öğrencilerimizin başarılı olacağını ve bu sayının daha da yukarılara çıkacağını ümit ediyorum.” şeklinde konuştu.

Çakmakçı, “Bu zor süreçte gerek uzaktan gerekse yüz yüze eğitimle hıfzını tamamlayan hafızlarımızı, emeği geçen hocalarımızı ve onları yetiştiren ana-babalarını tebrik ediyor, maddi-manevi destekte bulunan tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu..