Rize'de Hakem Kursu Açıldı

Rize'de Hakem Kursu Açıldı
6’sı Klasman olmak üzere 37 hakeme sahip bulunan Rize'de hakem sayısını artırmak amacıyla Basketbol federasyonu ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü işbirliği ile hakem kursu açıldı.

Potada Rize gücünü her geçen gün artırıyor.

Daha önce 6’sı klasman hakemi olmak üzere toplamda 37 hakemi bulunan Rize hakem sayısını artırmak amacıyla il hakem kursu açtı. 33 kursiyerin katıldığı kurs 8 gün sürecek. Basketbol bölge temsilcisi aynı zamanda Canik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü  Murat Turan’ın gözetiminde sürdürülen kurs 2 Mart Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor.

Ülke genelinde nüfus oranına göre en fazla lisanslı faal basketbolcusu bulunan Rize, kursun tamamlanmasıyla en fazla il hakem sayısına sahip iller arasında da ilk sıralara yükselecek.

Yaz dönemi il spor merkezlerine katılımın en yüksek branş olarak Basketbol’un göze çarptığını vurgulayan Rize il temsilcisi Sabri Terzi antrenör ve hakem sayısının artmasıyla elit sporcu yetiştirmenin doğru orantılı olduğunu kaydetti.

Hakem kursuna katılımın diğer illere oranla yüksek düzeyde olduğunu belirten bölge temsilcisi aynı zamanda eğitmen Murat Turan ise, kursiyerlerin basketbol bilgi ve birikimlerinden anlaşılacağı üzere Rize’nin Basketbol için ideal bir kent olduğunun bilinmesi gerektiğini söyledi.