Rize'de "Halep'e Yol Açın" Kampanyası Başlatıldı

Rize'de "Halep'e Yol Açın" Kampanyası Başlatıldı
Rize İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Yusuf Korkmaz, Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik devam eden katliamlar nedeniyle "Halep'e Yol Açın" sloganıyla yardım kampanyası başlattıklarını bildirdi.

Rize İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Yusuf Korkmaz, İHH İnsani Yardım Vakfı'nın, Rusya ve Esed Rejiminin Halep'teki saldırılarına tepki göstermek amacıyla Suriye İslam Konseyi ile yardım kampanyası başlattıklarını, bu amaçla kendilerinin de Rize'de bu kampanyanın başlangıcını yaptıklarını ve tüm vatandaşları kampanyaya destek vermeye davet ettiklerini söyledi.

YARDIM KAMPANYASI İÇİN HESAP NUMALARI

ZİRAAT BANKASI RİZE ŞUBESİ : 67 66 59 78

ALBARAKA RİZE ŞUBESİ: 216 37 97

İnsanların Halep'te katledildiğini, her geçen gün saldırıların arttığına işaret eden Korkmaz, "Bu saldırılar Suriye halkını yok etmeye yöneliktir. Şu anda yoğun bakımda yatan hastaların fişlerini çekiyorlar çünkü elektrik yok. Hastaneler işlemez hale geldi, ameliyatlar yapılamıyor. Bütün dünya zalimleri bir araya gelse Suriye tek başına da kalsa mazlumun yanında olacağız." dedi.

Bütün sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunan Korkmaz, "Halep'e yol açın" kampanyasını destekleyin, tırlar çıkartın ve sınırlara ulaştırın. Biz de bu konuda elimizden geleni yapalım." değerlendirmesinde bulundu.

Suriye de yaşananlarının Daiş terör örgütü bahane edilerek bir insanlık dramı olduğunu belirten Başkan Korkmaz, bugün Halep’i bombalayanların yarın Rize’yi bombalamaya kalkacaklarını kaydederek, Halep’te yaşanan zulme son verilmesi ve zulmün karşısında daima dik durulması gerektiğini kaydetti.

Korkmaz açıklamasının devamında ise bazı kirli ellerin İslam coğrafyası üzerinde gerçekleştirmek istediği kötü emellere sessiz kalınmaması gerektiğini ifade ederek, Ülkemiz etrafında oluşan ateş çemberinin Türkiye’ye sıçramaması temennisinde bulundu, birlik ve beraberliğin korunması gerektiğini belirtti.

yusuf-korkmaz-rize-ihh-insani-yardim-dernegi-baskani.jpg

Türk milletinin 15 Temmuz gecesi kahramanlık örneği sergilerken bu birlik ve beraberlik şuuruyla hareket ederek büyük bir tehlikeyi bertaraf ettiğini kaydeden Rize İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Yusuf Korkmaz, Suriye ve Halep’te yaşanan acı olaylara karşı Rizeli hemşerilerimizin yardım elini uzatması ve Suriyeli kardeşlerinin yanında olduklarını hissettirmeleri gerektiğine, Halep’teki saldırılara sessiz kalan tüm vicdan sahiplerine “Halep için uykularınız kaçmalı!” diye seslendi.

Korkmaz, Halep'teki saldırılara tepki göstererek, Suriye’de uluslararası yasaları umursanmadan silahsız insanların üstüne bombalar yağdırıldığını, Uluslararası toplumun Halep'teki saldırıları görmezden geldiğini, belirti ve açıklamasına şöyle devam etti. “Suriye halkı ile dost olduğunu iddia eden birçok ülke lideri gizli anlaşmalar yaparken, Rusya, İran ve Esed rejimi, Halep’teki ve diğer şehirlerde kuşatma altında kalan silahsız insanlara karşı hain saldırılarına devam ediyor. Canlı veya ölü enkaz altından çıkarılan çocukların ve yaralıların görüntüleri, Birleşmiş Milletler’i ve Güvenlik Konseyi'ni bu soykırımı önlemek için harekete geçirmedi. Bu yüzden tüm dünya özgür halklarına ve Suriye halkının gerçek dostlarına ahlaki sorumluluklarını alıp Halep’teki ve diğer şehirlerdeki bu ayıplı durumu değiştirmeye çağırıyoruz."

"Halep'e Yol Açın" sloganıyla, BM'ye ve tüm dünyaya seslendiklerini vurgulayan Korkmaz şunları söyledi: "İnsanlar orada katlediliyor, Bu saldırıları arttırma amacı, Suriye halkını yok etmek istiyorlar. Şu anda yoğun bakımda yatan hastaların fişlerini çekiyorlar çünkü elektrik yok. Hastaneler işlemez hale geldi, ameliyatlar yapılamıyor. Üç ay içerisinde 4 kez kimyasal silah kullanıldı. Uluslararası anlamda yasak silahlar kullanılıyor. Halep'te 5 buçuk milyon insan vardı, şimdi 350 bin insan kaldı ve bunlar da öldürülmeye çalışılıyor."

“Halep için uykularınız kaçmalı”

Konuşmasının devamında ümmete seslenen Korkmaz, “Emperyalist ve Siyonistler birleşti, Suriye’de Müslümanları katlediyorlar. Vicdan sahiplerine sesleniyorum, ‘Halep için uykularınız kaçmalı! Rahat uyumayın!’ diyorum. Buradan ilan ediyorum: Biz İHH olarak, bütün dünya zalimleri bir araya gelse, Suriye tek başına da kalsa mazlumun yanında olacağız. ‘Halep’e yol açın’ kampanyasını destekliyoruz. Biz de elimizden geleni yapalım bu konuda Sakın rahat uyumayın! Türkiye halkına söylüyorum. Her gece yatarken bir yanınıza Suriye’yi alın diğer yanınıza da Filistin’i alın. Biz halk olarak, devlet olarak, siyasi partiler olarak şimdiye kadar mazlum halkların yanında olduğumuz müddetçe güçlü olduk. Bugünden sonra da öyle olacak. Halkımızda, 15 Temmuz badiresi atlatılınca bir rehavet oldu. Biliyorsunuz hedef, 1982’deki İsrail planlamasına göre önce Irak’ın parçalanmasıdır. Sonra Suriye’nin bölünmesidir. Mısır’ın etkisiz hale getirilmesidir. Ve son olarak da Türkiye’nin bölünmesidir. Şimdi sıra Türkiye’de. Eğer Suriye konusunda dik durmazsak, yarın sıra bize gelecek. Onun için hem Rusya’ya hem de Amerika’ya karşı bu katliamlar nedeni ile karşı durmalıyız. Ve şunu da unutmalım ki, bütün güçlerin üzerinde Allah vardır. Eğer ki sizler ve bizler, bu çocukların hakkını savunmazsak, Allah da ahirette bizleri affetmez. Kendi çocuklarımızı orada katledilen çocukların yerine koymalıyız. Sonuç olarak suçu herkeste buluyorum ben. Biz diken üzerinde durup, orada yapılanları dünyaya anlatmamız lazım.”

YARDIM KAMPANYASI İÇİN HESAP NUMALARI

ZİRAAT BANKASI RİZE ŞUBESİ : 67 66 59 78

ALBARAKA RİZE ŞUBESİ: 216 37 97