Rize'de Halk Ekmek Satışları Protesto ile Başladı

Rize'de Halk Ekmek Satışları Protesto ile Başladı
Rize’de Halk Ekmek satışları, halk ekmek büfelerinin hizmete sokulması amacıyla düzenlenen ve Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap’ın da katıldığı törenle resmen başladı.

Rize Belediyesi tarafından vatandaşların kaliteli ve ucuz ekmek tüketebilmek amacıyla kentin 8 ayrı noktasında kurulan Halk Ekmek Büfeleri, Merkez Tuzcuoğlu Memişağa Parkı önünde kurulan büfe önünde düzenlenen törenin ardından resmen satışlara başladı. İlk satışı Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap yaparken, tören öncesi Başkan Kasap’ın konuşması sırasında bir vatandaş tarafından işsizlik protestosunda bulunuldu. Halk ekmek alan vatandaşlar ise halk ekmek uygulamasından memnun olduklarını kaydetti.

rizede-halk-ekmek-bufesi-acildi-(1).jpg

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Memişağa Parkı'ndaki büfenin açılışını Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sivrikaya, Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar ve vatandaşların katılımıyla yaptı.

Kasap burada yaptığı konuşmada, Rize Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışıyla 300 gram halk ekmeği 80 kuruştan pazarlayacaklarını ifade ederek, Ramazan ayında da Ramazan Pidesini yüzde 30 ucuza satmanın gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.

Fırıncılarla yaptıkları istişarelerle Baston Ekmek olarak adlandırılan ekmeği, Rize’nin ekmekteki markası olarak ön plana çıkarmaya çalışacaklarını kaydeden Başkan Kasap, “Küçüklüğümden beri bildiğim ve buraya da belediye başkanı olduktan sonra da marka olarak ortaya koymanın gayreti içerisinde olduğum Baston Ekmeği olarak Rize ile bütünleşen bu ekmeği bundan sonraki süreç içerisinde de Rize’nin markası olarak ön plana çıkarmaya çalışacağız. Bu konuda Trabzonlu hemşehrilerimi tebrik ediyorum. Trabzon Ekmeği olarak bilinen ve Türkiye’nin her tarafına yaygınlaşmış olduğundan Trabzonlu hemşehrilerimizin de tecrübelerinden yararlanıyoruz, yararlanacağız. Rize ekmeği olarak adlandıracağımız bu ekmeği  bundan sonra marka ekmeğimiz olarak kamuoyuyla paylaşıyoruz. Zaten Rize’de bilinen bir ekmektir. Türkiye çapında da yaygınlaşması ve markalaşmasını sağlanmasının gayreti içerisinde olacağız. Halk ekmek satışlarındaki amacımız ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızla kaliteye önem veren vatandaşlarımızın imkanlarımız dahilinde bu hizmeti kendilerine sunmak olacaktır.” diye konuştu.

rizede-halk-ekmek-satislari-protesto-ile-basladi.jpg

Başkan Kasap’ın konuşması sırasında bağırarak “Gençlerin hepsi işsiz. İş iş istiyoruz.Bütün üniversiteliler işsiz kaldı.” Şeklinde işsizlik protestosunda bulunan ve zabıta ekiplerince alandan uzaklaştırılan şahısın sözlerine rağmen konuşmasına devam eden Başkan Kasap, Belediyenin iş bulma yeri olmadığını kaydederek, “Son 10 günde temizlik şirketimize işçi bulmak için yaklaşık bir aydır bekliyorum. İş arayan insanların bir kısmı belki de bu arkadaşta onlardan biridir masa başı hiç çalışmadan para alma düşüncesini ortaya koyarak bizim yanımıza gelmektedir. Bu bakış açısı ülkemizde bitmiştir. Kendisini yetiştirmiş insanların her zaman iş bulacağı bir ülkedeyiz. Bu manada hükümetimizin politikaları çerçevesinde özellikle gençlere yönelik olarak son zamanlarda son 3 ayda güzel adımlar atıldı. Ancak benim sorumluluğum içerisinde olan konular olmadığından bu konulara girmek istemiyorum . Arkadaşımız burada basın olduğundan kendi sorununu ifade etmek istemiştir. Ben burada şunu özellikle belirtmek istiyorum. Daha ilk günden henüz belediye başkanı seçilmeden şunu söylemiştim şunun altını çizmiştim. ‘Belediye iş bulma yeri değildir. Ve bunu buradan tekrarlıyorum. Belediye hizmet yeridir, belediye sadece kendisinin ihtiyacı olan elemanları işe alma noktasında adımlar atmaktadır. İşe ihtiyacı olanlar noktasında böyle bir yükümlülüğü yoktur. “ şeklinde konuştu.

rizede-halk-ekmek-bufesi-acildi-(3).jpg

Başkan Kasap, günlük 4000 ekmek satışı gerçekleştiğinde ilave ekmek satışlarının olmayacağını kaydettiği konuşmasının devamında beyaz ekmek dışında da çeşitlerinin bulunacağını bunların vatandaşların talebiyle oluşacağını ifade ederek “Diğer unlu mamüllerinin yanında çeşitlendirmek istiyoruz. Özellikle simit ve kaynana lokumu gibi bizim yöremizin güzel markaları olan bu ürünleri de hemşehrilerimize sunmanın gayreti içerisinde olacağız. Halk ekmeğin gün içinde geliş saatleri vardır. Sabah 8.30 öğlen 13.30’da ekmeğimiz gelecek. Bu saatleri vatandaşlar bilsin. Taze ve ucuz ekmek almak istiyorsalar bu saatlerde fırının önünde bulunsun. Ekmek satışlarımız 4000 ekmekle sınırlı olacaktır. Amaç üzüm yemek.  Tahminime göre günlük Rize’nin yaklaşık 100 bin ekmek ihtiyacı var. Eğer biz gün boyunca burada 30 bin ekmek satışı yapmaya kalkarsak hem fırıncıları hem de bakkalları batırırız. Böyle bir amacımız yok bizim. Kepekli ekmek, buğday ve çavdar ekmekleri de talebe göre büfelerimizde satışa sunacağız.” diye konuştu.

rizede-halk-ekmek-bufesi-acildi-(7).jpg

Halk Ekmek satış ofisleri Rize şehir merkezinde Memişağa Parkı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi karşısı, Taşlıdere Mahallesi, Hamidiye Mahallesi, Tedaş Karşısı, Tophane Mahallesi, Dosma Yüksekokul önü ve Yeniköy Mahallesi olmak üzere 8 ayrı nokta bulunuyor.

rizede-halk-ekmek-bufesi-acildi-(4).jpg

BAŞKAN KASAP, PROJELERİN SON DURUMUNU DA DEĞERLENDİRDİ

Rize Belediye Başkanı Kasap, Halk Ekmek büfelerinin açılışında yapmış olduğu konuşmada “10 Numara Projeler”in son durumunu da değerlendirdi.

10 Numara Projelerin çalışmalarının başladığını belirten Başkan Kasap, “Salarha Tüneli’nin şu anda inşaatı devam ediyor. Güney Kuzey Buluşması projemizde ise Pehlivantaşı’nda tünel çalışmaları devam ediyor. Burada 250 metrelik ilk tünelin delgi işlemleri tamamlandı. Isırlık Parkı’nda ise inşaat başladı ve devam ediyor. Son olarak inşaatının başlama aşamasına geldiğimiz Cumhuriyet Meydanı projemiz için bize katkıda bulanacak Bursa Büyükşehir Belediyesi’yle ruhsatı paylaştık. Şu anda sağlık ocağı olarak bilinen binanın içerisinin taşınmasını ve yıkımını bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın da bir fiil takibinde olan Sahil projemiz olarak adlandırdığımız projemizde ise bizi engelleyen hiçbir nokta kalmamıştır. Sadece Sayın Cumhurbaşkanımız’ın da talimatlarıyla vakıf kurma çalışmaları devam etmektedir. O da tamamlandığında öncelikle cami ve daha sonra külliye ve çevresindeki inşaatlara devam edeceğiz” dedi.

rizede-halk-ekmek-bufesi-acildi-(6).jpg

rizede-halk-ekmek-satislari-protesto-ile-basladi-53-001.jpgrizede-halk-ekmek-bufesi-acildi-(8).jpg

resat-kasap-halk-ekmek-(3).jpg

resat-kasap-halk-ekmek-(4).jpgresat-kasap-halk-ekmek-(5).jpg

rizede-halk-ekmek-bufesi-acildi-(10).jpgrizede-halk-ekmek-bufesi-acildi-(12).jpgrizede-halk-ekmek-bufesi-acildi-(13).jpg