Rize'de Hanımdan Dayak Korkusu Öyle Bir Ev Yaptırdı ki...

Rize'de Hanımdan Dayak Korkusu Öyle Bir Ev Yaptırdı ki...
Rize'de hanımıyla kavga eden vatandaşlar öyle bir ev yaptı ki hem dayaktan kurtarıyor hem de yaptıkları bu evle köylerine ilgi çekiyor.

Doğu Karadeniz bölgesinde gittikçe yaygınlaşmaya başlayan ağaç evler büyük ilgi görüyor. Rize'nin Muradiye Beldesinde yaşayan İbrahim Kazdal, Doğan Kazdal ve Mustafa Mert adlı 3 arkadaş, köylerine ilgi çekmek için yaptıkları ağaç evleri ziyaretçilerin hizmetine sunuyor. 3 arkadaştan İbrahim Kazdal ise ağacın dallarına yaptıkları evin işlerine yaradığını belirterek "Hanımla kavga ettik mi kendimizi buraya atıyoruz. Kendisi de çıkamıyor yüksek olduğu için o zaman dayaktan yırtıyoruz” dedi.

Ağaç üzerinde inşa ettikleri evle ilgili yapılan açıklamada İbrahim Kazdal, ağaç dalları arasındaki ev yapma fikrinin nereden geldiği sorusu üzerine "Bu fikir aklımıza her köyün bir kahvesi var. Bizim kahvemiz yok, sosyal bir etkinliğimiz yok bunun için bizde bunu yapmaya karar verdik. Arkadaşlarla toplanıyoruz, sohbet yapıyoruz. Kahveye gitmeyi sevmiyoruz. Burada misafirlerimizi ağırlıyoruz. Yemeğimiz yiyoruz. Hocamız var oda geliyor bizimle sohbet ediyor. Çocuklar daha severek geliyor buraya bir şeyler öğrenmek istiyor hocamız onlara ders veriyor. Bu şekilde zamanımızı geçiriyoruz. Birde işimize yarıyor. Hanımla kavga ettik mi kendimizi buraya atıyoruz. Kendisi de çıkamıyor yüksek olduğu için o zaman dayaktan yırtıyoruz” dedi.

rizede-agac-evler-buyuk-ilgi-goruyor-7.jpg

rizede-agac-evler-buyuk-ilgi-goruyor-2.jpg

Doğan Kazdal ise yaptığı açıklamada, “Biz üç arkadaş birleştik. Dedik şu ağaca bir ev yapalım ve bu kulübeyi yaptık. Çocuklar burayı çok seviyor. Geceleri biz burada domuz bekliyoruz. Domuzlar mısırlarımızı yiyorlar onları kaçırtmak amacıyla onları korkutuyoruz. Buradan 2 tane karaca geçti, çakallar, domuzlar geçiyor onları görüyoruz. Havası iyi oluyor buranın. Yazın serin oluyor burası. O yüzden bayağı ilgi çekiyor.” şeklinde konuştu.

rizede-agac-evler-buyuk-ilgi-goruyor-6.jpg

Gruptaki üçüncü kişi Mustafa Mert ise “Evet biz burada arkadaşlarla beraber güzel bir ortam olsun diye böyle bir şey yaptık. Tabi burada her şeyimiz mevcut elektrik süpürgemiz, televizyonumuz. Zaman zaman kitap okuyoruz burada. Güzel bir ortam. Bunun yaklaşık yerden yüksekliği 7-8 metre civarında. Tabi bunu yaparken çok zorluklar çektik. Malzemeyi yukarı çekmek bir hayli zor oldu. Arkadaşlarımız yerde yaşamaktan sıkıldıkları için bizde dedik ki birazda havada yaşasınlar. Bunu görenler merak ediyor içi ne şekildedir. Yani içi, dışı gibi güzel mi? Tabi içinde her şeyimiz mevcuttur bir nevi köy konağı gibi. Ayrıca buraya kiracı arıyoruz. Zaman zaman kış aylarında boş kalıyor ama yazın full dolu oluyor. Bundan hariç bir tane daha  evimiz var. Biz böyle ağaçları bulduğumuz müddetçe yapmaya devam edeceğiz. Güzel bir ortam oluyor. Dışarıdan gelenler oluyor tabi talep çok olunca mecbur ikinciyi yaptık. Rize dışından bile arkadaşlarımız internetlere verince bizi arıyorlar onlara bu şekilde sizi nasıl ağırladıysak onları da bu şekilde misafir edeceğiz burada“ dedi.

rizede-agac-evler-buyuk-ilgi-goruyor-1.jpg

rizede-agac-evler-buyuk-ilgi-goruyor-8.jpg

rizede-agac-evler-buyuk-ilgi-goruyor-3.jpg

rizede-agac-evler-buyuk-ilgi-goruyor-4.jpg

rizede-agac-evler-buyuk-ilgi-goruyor-9.jpg

rizede-agac-evler-buyuk-ilgi-goruyor-5.jpg

rizede-agac-evler-buyuk-ilgi-goruyor-10.jpg

Haber: Meryem Özdemir Şişman