Rize'de Hasta Hakları Birim Sorumlularına Teorik ve Uygulamalı Eğitim Verildi

Rize'de Hasta Hakları Birim Sorumlularına Teorik ve Uygulamalı Eğitim Verildi
Rize İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Hasta Hakları İl Koordinatörlüğü tarafından Hasta Hakları Birim Sorumlularına yönelik eğitim düzenlendi.

Rize'de sağlık kurum ve kuruluşlarında görevlendirilen ve hasta hakları eğitimi almamış Birim Sorumlularına “Hasta Hakları ve Sorumlulukları Eğitimi” düzenlendi.

Eğitim, teorik ve uygulamalı olmak üzere gerçekleştirildi. Tam gün süren teorik eğitimde; Hasta Odaklı Hizmet Anlayışı kapsamında; Hasta Hekim İletişimi, Bakanlık Uygulamaları, Hasta Hakları Mevzuatı ve HBBS konuları Hasta Hakları İl Koordinatörü Leyla Yılmaz Kanbur, İletişim, Empati, Stres ve Öfke Kontrolü, konuları Sibel Akgün tarafından sunuldu.

hasta-haklari-birim-sorumlularina-teorik-ve-uygulamali-egitim-(1).jpg

Ayrıca, Birim Sorumluları, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Rize Devlet Hastanesi Hasta Hakları Birimlerinde uygulamalı eğitim alarak Hasta Hakları Birim Sorumluluğu eğitimini tamamladı.

Eğitimi tamamlayan sorumlulara Sağlık İl Müdürlüğü Başkanları Yrd. Doç. Dr. Gökhan Demiral ve Op.Dr. Talip Başak tarafından Katılım Belgesi verildi.

rizede-hasta-haklari-birim-sorumlularina-teorik-ve-uygulamali-egitim.jpghasta-haklari-birim-sorumlularina-teorik-ve-uygulamali-egitim-(2)-002.jpghasta-haklari-birim-sorumlularina-teorik-ve-uygulamali-egitim-(3)-002.jpghasta-haklari-birim-sorumlularina-teorik-ve-uygulamali-egitim-(4).jpg