Rize'de Hasta Hakları Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Rize'de Hasta Hakları Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi
Rize'de Hasta Hakları İl Koordinatörlüğü tarafından 2015 yılı değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Rize Devlet Hastanesi eğitim salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ile kurum yöneticileri ve kamu ve özel sağlık kuruluşlarındaki hasta iletişim birim sorumluları, toplum sağlığı merkezlerindeki hasta iletişim birim sorumluları olmak üzere toplam 26 birim sorumlusunun katılımıyla 2015 yılı Hasta Başvuru Bildirim Sistemi(HBBS) değerlendirme toplantısı yapıldı.

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, burada yaptığı açıklamada, "Hastanelerimize başvuran hastalarımızın yaşamış oldukları sıkıntıların çoğu iletişim bozukluğundan kaynaklandığını belirterek, "Hastalarımıza misafirlerimiz gibi davranalım. Dertlerini, sıkıntılarını dinlemek ve onlara yardımcı olmaktan çekinmeyelim. Yaşadıkları sorunları iyi niyet ve hoşgörü göstererek çözelim. Hastalarımızın memnuniyeti bizim hizmet kalitemizi gösterir. Bizde her geçen gün daha kaliteli hizmet vermek için çalışmalıyız" diye konuştu.

rizede-hasta-haklari-degerlendirme-toplantisi-duzenlendi-(3).jpg

İl Hasta Hakları Koordinatörü Leyla Yılmaz Kanbur ise, İlimizde 2015 yılında HBBS'ye toplam 532 hasta başvurusu girilmiştir. Bunlardan 215 tanesi şikayet, 250 tanesi sorunum çözülsün, 56  tanesi teşekkür ve 11 tanesi de diğer başvuru şeklinde dağılmıştır. Toplam 532 başvurunun 12 tanesi İl Sağlık Müdürlüğünde oluşturulan Hasta hakları kurulu tarafından değerlendirilmiştir" dedi.

rizede-hasta-haklari-degerlendirme-toplantisi-duzenlendi-(1).jpgrizede-hasta-haklari-degerlendirme-toplantisi-duzenlendi-(2).jpgrizede-hasta-haklari-degerlendirme-toplantisi-duzenlendi-(4).jpg