Rize’de Hasta, Yaşlı, Şehit ve Gazi Ailelerine Evde Kimlik Hizmeti

Rize’de Hasta, Yaşlı, Şehit ve Gazi Ailelerine Evde Kimlik Hizmeti
Rize’de Nüfus Müdürlüğüne gidemeyen Güneysu ilçesindeki yatağa bağımlı 89 yaşındaki yaşlı kadının kimlik kartı başvurusu talep üzerine evine gidilerek alındı.

Rize İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, kentte nüfus müdürlüklerine gidemeyen hasta, yaşlı, engelli ile şehit ve gazi ailelerinin başvurularını "gezici kayıt terminali" uygulamasıyla evlerinden alıyor.

Adreste Nüfus Hizmeti kapsamında sağlık sorunları olan vatandaşların ayağına giden Rize İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü memurları, Nüfus Müdürlüğüne gidemeyen Güneysu ilçesindeki yatağa bağımlı 89 yaşındaki Reyhane Teyzenin kimlik kartı başvurusunu talep üzerine evine giderek aldı.

Yaşlı kadının biyometrik veriden parmak izine, fotoğraf çekiminden imzalanan evraka kadar tüm işlemleri evinde tamamlanırken başvurusu alınan yaşlı kadının yeni kimlik kartının basımın ardından evine gönderileceği öğrenildi.

Rize İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Enes Tüfekçi, Adreste Nüfus Hizmeti'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "gönül projesi" olduğunu belirterek, "Gerek bakanımız, gerekse Genel Müdürümüz Şefik Aygöl'ün teşvikleriyle Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce başlatılan ‘gezici kayıt terminali’ uygulamasıyla şehit ve gazi aileleri ile yaş ya da sağlık sorunları nedeniyle müdürlüğümüze gelemeyen vatandaşlarımızın talepleri üzerine evlerine giderek kimlik kartı başvurularını ve adres beyanlarını alıyoruz." dedi.

rizede-nufus-mudurlugune-gidemeyen-guneysu-ilcesindeki-yataga-bagimli-89-yasindaki-yasli-kadinin-kimlik-karti-basvurusunu-talep-uzerine-evine-gidilerek-alindi-4.jpgrizede-nufus-mudurlugune-gidemeyen-guneysu-ilcesindeki-yataga-bagimli-89-yasindaki-yasli-kadinin-kimlik-karti-basvurusunu-talep-uzerine-evine-gidilerek-alindi-1.jpgrizede-nufus-mudurlugune-gidemeyen-guneysu-ilcesindeki-yataga-bagimli-89-yasindaki-yasli-kadinin-kimlik-karti-basvurusunu-talep-uzerine-evine-gidilerek-alindi-2.jpgrizede-nufus-mudurlugune-gidemeyen-guneysu-ilcesindeki-yataga-bagimli-89-yasindaki-yasli-kadinin-kimlik-karti-basvurusunu-talep-uzerine-evine-gidilerek-alindi-3.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.