Rize'de Hastalara Fonsiyonlu Karyola

Rize'de Hastalara Fonsiyonlu Karyola
Rize Sağlık Müdürlüğünce ihtiyaç sahibi yatağa bağımlı hastalara fonksiyonlu karyola veriliyor.

İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, İl Sağlık Müdürlüğü olarak evde sağlık hizmetleri kapsamında yatağa bağımlı hastalara desteklerini sürdürdüklerini belirtti.

Evde sağlık hizmetlerinin il genelinde 4 hastane, 12 toplum sağlığı merkezi ve aile hekimlikleri tarafından verildiğini anlatan tepe, "Yatağa bağımlı ve engelli hastaların beslenme maması, alt bezi, tekerlekli sandalye, havalı yatak, aspiratör cihazı gibi ihtiyaçları bulunuyor. Hastaların bu ihtiyaçlarının raporlandırılması ve hastaneye nakillerini sağlıyoruz. Tıbbi cihaz ve ilaçların birçoğu raporlandırıldığı takdirde, ücretin bir kısmı SGK tarafından karşılanıyor. Ancak fonksiyonlu yatak karyolası gibi malzemeler raporlandırılsa bile sosyal güvence kapsamında hiçbir kurum tarafından ödenmiyor" dedi.
 
Bu ihtiyacı karşılamak amacıyla yatağa bağımlı hastalarına fonksiyonlu karyola desteğini başlattıklarını ifade eden Tepe, "Yatağa bağımlı hastalarımıza evde sağlık hizmeti götürüyoruz. Hastanelerimizde ihtiyaç fazlası olan fonksiyonlu karyolaları, bu tür karyolalara ihtiyacı olan hastaların kullanımına sunuyoruz. Sağlık güvencesi olmayan hastaları da aynı hizmetlerden faydalandırıyoruz. Geçen yıl başından bu yana 70'e yakın hastaya fonksiyonlu karyola verdik. Bundan sonra da imkanlar ölçüsünde tıbbi cihaz devam fonksiyonlu karyola vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.
 
Tepe, hasta ve yakınlarının ihtiyaçları kalmayan tıbbi cihaz, havalı yatak gibi malzemeleri bağış olarak da kabul ettiklerini, tutanakla teslim alınan tıbbi cihaz ve malzemelerin maddi durumu yetersiz ve kimsesiz ailelerin kullanımına sunduklarını kaydetti.
 
Son olarak Gülbahar Mahallesi'nde yaşayan 85 yaşındaki yatağa bağımlı Zehra Dinç'e fonksiyonlu karyola verildiğini bildiren Tepe, Dinç'in 9 yıl önce geçirdiği trafik kazasından dolayı kalçası kırık olarak yaşamını sürdürdüğünü kaydetti.