Rize'de Hastaneler Poliklinik Hizmeti Vermeye Başlıyor

Rize'de Hastaneler Poliklinik Hizmeti Vermeye Başlıyor
Rize İl Sağlık Müdürlüğü kontrollü normalleşme süreci kapsamında 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren ildeki 3 hastanenin poliklinik hizmeti vermeye başlayacağını duyurdu.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Rize Devlet Hastanesi ve Kaçkar Devlet Hastanesinin 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren randevulu ile poliklinik hizmeti vermeye başlayacağını bildirdi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Tepe, yaptığı açıklamada, “Ülke olarak Kovid-19 salgın sürecinin yaşandığı zor bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmemesi adına bugüne değin elden geldiğince tüm tedbirler alınmış ve uygulanmaya da konulmuştur.” dedi.

Tepe, “Halen aktif pandemi sürecinde olduğumuzdan dolayı hastanemizden hizmet almaya gelen kıymetli vatandaşlarımızı virüse karşı korumak amacıyla ilk etapta 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren MHRS ve ALO 182 hasta randevu alma merkezlerinden alınan randevulu hastaların poliklinik muayenesi yapılacaktır.” diye konuştu.

Tepe, “Ancak kalp, diyabet, KOAH gibi kronik hastalığı olan birçok hastamız da bugüne kadar yapılan acil müdahalelerin dışında da rutin hizmetlere de ihtiyaç duymaktadırlar. Bu amaçla pandemi sürecinin başından bugüne değin acil durumlar haricinde genelde beklemek zorunda kalan tüm hastalarımıza faydalı olabilmek adına ilimiz genelinde hastanelerimizde 1 Haziran itibariyle rutin poliklinik hizmetleri başlayacaktır. Sağlığınız ve sağlığımız açısından kurallara uyulmasını rica ederiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Kontrollü normalleşme sürecinde hastanelere gelen vatandaşların hastane içerisinde uyması gereken kurallar şu şekilde açıklandı:

- MHRS ve Alo 182’den randevularını almış olmaları gerekmektedir.

- MHRS ve Alo 182’den alınan randevu saatinde hastanemizde bulunmaları gerekmektedir.

- Hastaneye gelirken ve hastane içerisinde maskelerinin takılı olmaları gerekmektedir.

- Hastanede bulundukları süre içerisinde sosyal mesafeye dikkat edilmeli ve temastan kaçınılmalıdır.

- Hastalarımızın muayene olacakları poliklinikler haricinde hastane içerisinde dolaşmaması gerekmektedir.

- Polikliniklerde hasta yoğunluğunun artması durumunda, hastane içerisine gerekirse girişler sınırlandırılabilecektir.

- Hastanemizde görevli personellerimizin uyarıları riayet etmeli ve gerekmedikçe yanımızda refakatçi getirmemeliyiz.

Bunların yanı sıra oluşabilecek her tür acil durumlarda tüm hastanelerimiz bütün imkânlarıyla 24 saat esaslı vatandaşımızın hizmetine açıktır.