Rize’de Hatimle Teravih Namazı Kılınacak Camiler Belli Oldu

Rize’de Hatimle Teravih Namazı Kılınacak Camiler Belli Oldu
Rize İl Müftülüğü, 2018 yılı Ramazan ayında kentte 7 camide hatimle teravih namazı kılınacağını bildirdi.

Rize  İl Müftülüğü, bu yıl kent genelinde Rize Merkez Taşçıoğlu Camii, Ardeşen Sanayi Sitesi Camii, Çayeli Yeni Camii, İyidere Seferi Camii, Güneysu Merkez Camii ve Çamlıca Köyü Ilıca Camii ile Pazar Sahil Camii'nde Hatimle Teravih Namazının kılınacağını bildirdi.

Müftülükten yapılan açıklamada, rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan Ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşamakta olduğumuz ifade edilerek, "15 Mayıs 2018 Salı günü kılacağımız ilk teravih namazının ardından 16 Mayıs 2018 Çarşamba günü tutacağımız ilk oruç ile bu mübarek aya girmiş olacağız. Rahmet ayı Ramazan’ın en güzel ibadeti oruç. Onun süsü de ibadetler ve teravih namazı. İlk teravih yarın kılınacak. Rize’de bu sene 7 camide teravih namazı hatimle kılınacak. Salı gecesiyle ilk teravih namazı başlayacak hatimli teravih namazlarında her akşam bir cüz okunurken, camiler İl Müftülüğümüz tarafından belirlendi. 13 hafız tarafından 5 ilçede ve 7 camide Ramazan ayı boyunca devam edecek hatimli teravih namazı gerçekleşecek. Merkezde ise Taşçıoğlu Camii'nde Hatimle Teravih Namazı kılınacak." denildi.

Açıklamada, Rize Merkez Taşçıoğlu Camii'nde Abdullah Köseoğlu ve Mustekim Kaba, Ardeşen Sanayi Sitesi Camii'nde Ahmet Zenginal, Çayeli Yeni Camii'nde Adem Köse ve Engin Akkuş, İyidere Seferi Camii'nde Muhammet Demirci, Güneysu Merkez Camii'nde Abdulkerim Çelik, Kemal Tosun ve Recep Yılmaz, Güneysu Çamlıca Köyü Ilıca Camii'nde Abdullah Yıldırım, Pazar Sahil Camii'nde ise Mehmet Kazdal, Mustafa Kork ve Mehmet Ali Kork tarafından Hatimle Teravih Namazının kıldırılacağı ifade edildi.