Rize'de Hava Nasıl Olacak?

Rize'de Hava Nasıl Olacak?
Rize'de önümüzdeki dört gün boyunca gök gürültülü sağnak yağışlı hava beklentisi hakim...

Yurdun kuzey kesimlerinde bugün ve cuma günü sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklığın kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rize'de ise önümüzdeki 4 gün boyunca gök gürültülü sağnak yağışlı hava bekleniyor. Hava sıcaklıkları ise bugün en düşük 21, en yüksek 28 derece, cuma ve cumartesi 20-26, pazar günü ise 21-27 derece olacak.

AA muhabirinin Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, bugünden itibaren yurdun kuzeydoğu kesimlerinde sağanak yağış geçişleri öngörülüyor.

Bugün yurdun kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz kıyıları ile Kırklareli, Sakarya, Kocaeli, Amasya, Tokat, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Cuma günü yurdun kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Bilecik, Amasya, Tokat, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık olacak.

Cumartesi günü ise yurdun kuzeydoğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgar, yarın, cuma ve cumartesi günü Marmara'da kuzeydoğudan; Ege'de kuzeyden kuvvetli esecek.

Hava sıcaklığı yarın ve Cuma günü kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Hafta sonuna kadar Marmara ve Ege'de görülecek kuvvetli rüzgarın oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları gerekiyor.

İŞTE HARİTALI HAVA DURUMU RAPORU:

1.20110818002530..jpg

2.20110818002539..jpg

3.20110818002549..jpg

4.20110818002600..jpg