Rize’de Hayat Normale Dönüyor Vali’den Karda Çalışanlara Helva İkramı

Rize’de Hayat Normale Dönüyor Vali’den Karda Çalışanlara Helva İkramı
Rize'de kar yağışının durmasıyla beraber çalışmaların hızlanmasıyla kapalı yollar da birer birer açılıyor, elektrik kesintisi olan yerlerde arızalar gideriliyor ve hayat yeniden normale dönmeye başlıyor.

Kar yağışının etkili olduğu tüm köy yollarının kapandığı ve saatlerce elektrik kesintilerinin yaşandığı Rize'de, kar yağışının durmasıyla çalışmalar hız kazandı ve kapalı yollar da birer birer açılıyor, elektrik kesintisi olan yerlerde arızalar gideriliyor. Böylece Rize'de hızla hayat normale dönmeye başladı. Hayatın normal akışına dönmeye başladığı Rize'de Vali Ersin Yazıcı, kar temizleme çalışmalarını yerinde inceledi. Yazıcı, kar temizleme çalışmalarına katılan personele paket helva ikramında bulundu.

ersin-yazici-kar-temizleme-incelemesinde-1.jpg

kar-temizleme.20150110175135.jpg

Vali Yazıcı hafta sonu mesaisinde karla mücadele çalışmalarının devam ettiği Merkez Güzelköy, Yenigüzelköy ve Pazar Alçılı köylerindeki ekipleri yol açma ve kar temizleme çalışması yapan Rize İl Özel İdare Personelini ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledi.

ersin-yazici-kar-temizleme-incelemesinde-3.jpg

Yoğun kar yağışının sonucu kapanan köy yollarında devam eden karla mücadele çalışmalarını inceleme esnasında Vali Yazıcı’ya; İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, Vali Yardımcısı Özel İdare Genel Sekreteri Şefik Aygöl, Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Türüt ve Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Yasin Kavzoğlu eşlik etti. Vali Yazıcı çalışmalar hakkında Vali Yardımcısı ve Genel Sekreter Şefik Aygöl’den bilgi aldı. Özel İdare personeline paket helva ikramında bulundu.

ersin-yazici-kar-temizleme-incelemesinde-4.jpg

Karla mücadele çalışmasında köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların mesai gözetmeksizin devam ettiğini belirten Vali Yazıcı, “İl Özel İdaresi ekiplerimiz, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek ve yolları ulaşıma açık tutmak için karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Çok zor şartlar altında yoğun ve özverili çalışmalarından dolayı tüm İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.” dedi.

ersin-yazici-kar-temizleme-incelemesinde-5.jpg

ersin-yazici-kar-temizleme-incelemesinde-6.jpg

Vali Yazıcı, “Köy yollarımızın ulaşıma açılması için ekiplerimiz üstün gayret gösteriyor. Elektrik alamayan yerleşim merkezleri var.  Yoğun kar yağışı sebebiyle birçok köy yolumuz ulaşıma kapandı. Ama İl Özel İdaremize bağlı ekipler, bu yolları açık tutabilmek için olağanüstü bir gayretle gece gündüz demeden çalışıyor. Bizim için her vatandaşımızın hayatı değerlidir ve biz bu anlayışla vatandaşlarımızın bu soğuk kış gününde her ihtiyacını karşılamaya, her sorununu çözmeye çalışıyoruz. Hiçbir vatandaşımızın hastası yolda kalmasın, hiçbir vatandaşımız kapanan yollar nedeniyle mahrum olmasın diyoruz. Bizim amacımız hemşehrilerimize şartlar ne olursa olsun hizmet etmek ve yoğun kar yağışının sebep olduğu şartları ortadan kaldırmak. Aynı zamanda bu zorlu kış şartlarında çalışan ekiplerimizi de unutmamak gerekiyor. Ekiplerimiz soğuk, gece, gündüz demeden çalışıyor. Ekiplerimizin bu gayreti, devletimizin şefkatinin de en eşsiz ifadesidir. Buradaki arkadaşlarımızı ziyaretimiz vesilesiyle tüm ekiplerimize bir kez daha teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.

 

ersin-yazici-kar-temizleme-incelemesinde-7.jpg

Vali Yazıcı denetimler sırasında sık sık cep telefonu ile ekiplerin bölgelerdeki çalışmaları hakkında bilgi alarak, çalışmaların hızlandırılması için uyarılarda bulundu.

 

ersin-yazici-kar-temizleme-incelemesinde-2.20150110175055.jpg