Rize'de Her Kesimden Teröre Lanet Yağdı !

Rize'de Her Kesimden Teröre Lanet Yağdı !
Ankara’da dün meydana gelen ve 37 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 122 vatandaşımızın yaralandığı menfur terör saldırısına Rize’de her kesimden lanet ve tepki yağdı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Ziraat Odası Meclis Başkanı Hasan Dilsiz, Memur-Sen Rize İl Başkanı Resul Usta, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdülbaki Fil, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve Rizespor Kulubü, yayınladıkları mesajlarla teröre lanet ederek Ankara’da meydana gelen vahşi saldırıyı kınadı.

REKTÖR KARAMAN: TÜRKİYE, CAN EVİNE YÖNELTİLEN SİLAHLAR KARŞISINDA ASLA TESLİM OLACAK BİR ÜLKE DEĞİLDİR

huseyin-karaman-008.jpg

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, kınama mesajında; “Ankara Kızılay’da 37 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve 122 kişinin yaralanması ile sonuçlanan hain terör saldırısını nefretle kınıyorum.

Bilinmelidir ki, terörün milliyeti, dili, dini ve ırkı yoktur. Terör, birilerine göre iyi birilerine göre kötü olamaz. Terör herkese ve her anlayışa göre kötüdür ve kabullenilemez. Unutulmamalıdır ki, Türkiye, can evine yöneltilen silahlar karşısında geri çekilecek veya teslim olacak bir ülke asla değildir. Ve ülkemiz, önceden olduğu gibi küresel vicdanın sesi olmaya devam edecektir.

Huzur ve güvenliğimizi hedef alan kandan, kaostan, nefretten beslenen terör destekçilerini, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınarken bu hain terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

ZİRAAT ODASI MECLİS BAŞKANI DİLSİZ: TERÖR ÖRGÜTÜ AHLAKSIZ, VİCDANSIZ KAHPE YÜZÜNÜ ORTAYA KOYDU

hasan-dilsiz-001.jpg

Rize Ziraat Odası Meclis Başkanı Hasan Dilsiz, yayınladığı kınama mesajında Ankara Kızılay'da meydana gelen bombalı terör saldırısını şiddetle ve nefretle kınayıp lanetlediğini bildirdi.

Mesajında, Başkent’te masum vatandaşları hedef alan insanlık dışı menfur saldırı ile terör örgütünün ahlaksız, karanlık, vicdansız ve kahpe yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Dilsiz, “Ankara Kızılay’da düzenlenen bu insanlık dışı saldırıda masum insanlarımızı kaybettik, yüreğimiz yanıyor, derin bir üzüntü duyuyorum. Kızılay’da masum insanları hedef alan bombalı saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, kederli ailelerine sabır diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

MEMUR SEN RİZE İL BAŞKANI USTA: TERÖRÜ VE TERÖRÜN ARKASINDAKİ İÇ VE DIŞ GÜÇLERİ NEFRETLE KINIYORUZ

resul-usta-003.jpg

Terör saldırısını kınayan Memur-Sen Rize İl Başkanı Resul Usta, “Terör acımasız ve kanlı yüzünü Ankara'da bir kez daha gösterdi. Huzur ve güvenliğimizi hedef alan bu alçak saldırıyı, terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz” dedi.

Usta, “Ankara’daki kalleş saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Ülkemize, milletimize, güvenlik görevlilerimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırıları lanetliyoruz” diye belirtti.

Hain saldırılar milletimizi asla pes ettiremeyeceğini söyleyen Usta, şöyle devam etti: “Güzel ülkemiz, her alanda parlayan yıldız olacak.  Bunun gerçekleşmesinden korkanlar, bunu engellemek isteyenler, geçmişte de oldu. Bugün de var. Yarın da olacak. Bize düşen, birliğimizi korumaktır. Bize düşen, bizi yıkmak, bölmek durdurmak isteyenlere karşı tek yürek olmaktır.”

Bu tür karanlık planlarla ülkemizi karıştırmak isteyenler kirli emellerine hiçbir zaman ulaşamayacağını da ifade eden Usta, “Milletimiz sahip olduğu sağduyu ile bu hain planları her zaman boşa çıkarmayı bilmiştir. En büyük temennimiz bu alçak saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması, faillerinin yakalanması ve arkasındaki karanlık güçlerin ortaya çıkarılmasıdır” dedi.

Usta, “Bir kez daha, Rize Memur-Sen İl Başkanlığı olarak, saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz” diye konuştu.

SAĞLIK SEN RİZE BAŞKANI YILMAZ: DÜNDEN DAHA DİK, DAHA KARARLI DURACAĞIZ

ismail-yilmaz-001.jpg

Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, Ankara’daki terörü kınama mesajında 14 Mart Tıp Bayramı’nda Ankara’da dün akşam meydana gelen hain terör saldırısı dolayısıyla sağlık çalışanlarının da yüreğinin yandığını kaydetti.

Mesajında, terörden beslenen kirli zihinlerin bu alçak ve hain saldırılarla asla galip gelemeyeceklerini ve milli birlik ve beraberliği asla parçalayamayacaklarını ve milletimizi asla pes ettiremeyeceklerini belirten Yılmaz, dünden daha dik, daha kararlı olacaklarını, terör ile Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışanların da bu alçak emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklarını ve iç ve dış mihraklarca desteklenen kalleşçe saldırılarla bu ülkeyi bölemeyeceklerini ifade ederek, “Bu yıl Tıp Bayramı’na, Ankara’da meydana gelen hain saldırının acısıyla girdik. Sağlık çalışanları, geleneksel olarak 14 Mart Tıp Bayramı’nda bayramı kutlamakla birlikte sorunlarını dile getirmekte, çözüm istemektedir. Ancak bu seneki Tıp Bayramı, hain terör saldırısının gölgesinde geçmektedir.

Terör vatandaşlarımızı vurmuş, birçok vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, birçoğunun da yaralanmasına sebep olmuştur. Ancak, bu acıyla ilk yüzleşen yine sağlık çalışanları olmuştur. Öznesinde insan olan her olayda ilk karşımıza çıkan sağlık çalışanları, kendi canlarını hiçe sayarak bu hizmeti vermektedir.

Sağlık hizmeti bir ekip işidir. Bu kutsal hizmetin mensubu olan bütün sağlık çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Sağlık çalışanlarının bayramı, vatandaşlarımızın sağlığıdır. Hayatın her anında yanımızda olan ve bu hizmetin sunulmasında görev yapan bütün sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunarken, terörün sona erdiği, birlik ve beraberlik içinde sağlıklı ve huzurlu bir gelecek dilerken, terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.” dedi.

MÜSİAD RİZE BAŞKANI DABAK: TERÖRÜ LANETLİYORUZ

mahmut-dabak-002.jpg

MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, pazar günü akşam saatlerinde Ankara Kızılay'da gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.

Tarifsiz bir üzüntü içinde olduklarını belirten Dabak, terör saldırısını lanetleyerek şu görüşlere yer verdi: "Milletimizin canı bir kez daha yanmıştır. Ülkemiz, teröre boyun eğmeyecektir. Bu hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımız; hepimizin kardeşleri, arkadaşları, evlatlarıdır. Acımız büyük. Ülkemizdeki birlik ve beraberliği hedef alan bu alçak saldırganlar amaçlarına ulaşamayacak, bizleri yıldıramayacaktır. Ülkemiz, teröre boyun eğmeyecektir. Gün, birlik beraberlik günüdür. Vatandaşlarımız paniğe kapılmamalı ve tedbirli davranmalı. Hain saldırılar, vatandaşlarımızın demokrasi ve huzur iradesini kırmamalıdır. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.”

TÜMSİAD RİZE ŞUBE BAŞKANI FİL: HAİN TERÖR SALDIRISINI ŞİDDETLE KINIYORUZ

abdulbaki-fil-002.jpg

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Rize Şube Başkanı Abdülbaki Fil, yaşanan terör saldırısını kınayarak, “Ankara’da meydana gelen hain terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bu elim saldırıda, yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Son aylarda, ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya, vatandaşlarımızın huzurunu kaçırmaya yönelik terör saldırılarıyla zor günlerden geçiyoruz. Terör, demokratik ve gelişen ülkemizin barış ve huzurunu hedef almaktadır. Bu hain saldırılar, vatandaşlarımızın demokrasi ve huzur iradesini kırmamalıdır. Bu güzel ülkemizin üzerinde yaşanan hain oyunlar karşısında ortak bir dil ve iradeyle karşı duruş sergilemeliyiz.   Saldırının faillerinin bir an önce bulunarak hesap sorulmasını, bu gibi saldırıların bir daha olmaması için gerekenlerin yapılmasını diliyoruz.   Ülkemizin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olarak üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğimizi yüce milletimize ve kamuoyuna saygıyla duyururuz. Hepimizin başı sağ olsun.” dedi.

RTSO BAŞKANI KARAMEHMETOĞLU: ÜLKEMİZİN BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜNE KASTEDEN TERÖRÜ LANETLİYORUZ

saban-aziz-karamehmetoglu-003.jpg

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden terörü lanetlediklerini ifade ederek, “Menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz”. Dedi.

RİZESPOR’DAN KINAMA VE BAŞSAĞLIĞI

rizespor-teror-lanet.jpg

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Rizespor Kulubü, Ankara’da meydana gelen terör saldırısını resmi sitesinden kınarken, sitenin introsunda kınama mesajına yer verdi. Yeşil Mavili kulüp, ayrıca, terörü lanetlediklerini ifade kınama mesajı ile babası Kemal Bulut’u hain saldırıda kaybeden Umut Bulut için başsağlığı mesajı yayımladı.

Yeşil Mavililerin kınama mesajında “Ankara'da yaşanan patlamayı büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Yaşanılan bu talihsiz olaylar milletimizi üzmeye devam ediyor. Artık bir an önce terör eylemlerinin son bulmasını istiyoruz.

Yaşanan bu elim olay nedeniyle terörü lanetliyor, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Tüm ulusumuzun başı sağolsun.“ denildi.

UMUT BULUT’A BAŞSAĞLIĞI

Rizespor Kulubü, babası Kemal Bulut’u hain saldırıda kaybeden Galatasaraylı Milli Futbolcu Umut Bulut için yayınladığı başsağlığı mesajında ise “A Milli Takım ve Galatasaray kulübü futbolcularından Umut Bulut'un babası Kemal Bulut'un Ankara'da dün yapılan terör saldırısında hayatını kaybedenler arasında yer aldığını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Kemal Bulut'a Allah'tan rahmet, başta Umut Bulut olmak üzere tüm ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz." İfadelerine yer verdi.