Rize'de HES Bilgilendirme Toplantısında Gerginlik

Rize'de HES Bilgilendirme Toplantısında Gerginlik
Fındıklı ilçesinde yapılması planlanan HES'le ilgili düzenlenen "ÇED Sürecine Halkın Katılımı ve Bilgilendirilmesi'' toplantısı, bir grup vatandaşın tepkisi üzerine yapılamadı.

İlçenin Arılı Vadisi'nde Büyük Dere üzerinde yapılması planlanan Hayat Regülatörü ve HES konusunda Fındıklı Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda "ÇED Sürecine Halkın Katılımı ve Bilgilendirilmesi'' toplantısı yapılacağı duyuruldu.

Toplantıyı protesto için Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan bir grup, tulum eşliğinde horon oynadıktan sonra Halk Eğitim Merkezi'ne kadar slogan atarak yürüyüş gerçekleştirdi.

HES projesini yapacak firma ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, toplantının yapılacağı salona gelirken, vatandaşlar içeri girmedi.

Fındıklı Derelerini Koruma Platformu üyeleri, salona girerek toplantının yapılamadığı yönünde tutanak tutulmasını istedi.

Bunun üzerine platform üyeleri ile yetkililer arasında yaşanan tartışma, polisin araya girmesiyle büyümeden önlendi.

Yetkililer, "Fındıklı halkının protestosu sebebiyle toplantı yapılamamıştır" şeklinde tutanak tuttu.

Fındıklı Derelerini Koruma Platformu Sözcüsü Avni Ertaş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, önce şirketin istediği gibi tutulan tutanağı yırtarak yeni bir tutanak tutturduklarını belirterek, "Fındıklı halkının protestosu sebebiyle toplantı yapılamamıştır" şeklinde tutanak tutulduğunu söyledi. 

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

rizede-hes-bilgilendirme-toplantisinda-gerginlik--(1).jpgrizede-hes-bilgilendirme-toplantisinda-gerginlik--(2).jpgrizede-hes-bilgilendirme-toplantisinda-gerginlik--(3)-002.jpgrizede-hes-bilgilendirme-toplantisinda-gerginlik--(4).jpg

rizede-hes-bilgilendirme-toplantisinda-gerginlik--(5).jpg