Rize’de Hes Protestosunda Yol Trafiğe Kapatılınca Kavga Çıktı 3 Yaralı

Rize’de Hes Protestosunda Yol Trafiğe Kapatılınca Kavga Çıktı 3 Yaralı
Rize'de düzenlenen HES protestosunda yol trafiğe kapatılınca çıkan kavgada 2'si jandarma görevlisi 3 kişi yaralandı.

Rize’nin İkizdere ilçesi Şimşirli köyünde geçtiğimiz yıl inşasına başlanılan ancak 7 aydır çalışmaların durduğu Şimşirli HES Projesi'nde çalışmalar bugün yeniden başlayınca yöre halkı tarafından HES Protestosu düzenlendi. Protesto sırasında Rize-Erzurum karayolu trafiğe kapatılmak istenince kavga çıktı. Çıkan kavgada 2'si jandarma görevlisi 3 kişi yaralandı.

Çalışma sahasında toplanan ve bir çoğu İstanbul’da ikamet eden köy sakinleri dev bir Türk bayrağı açarak Rize-Erzurum yolunu bir saatliğine trafiğe kapadı. Köy sakinleri adına konuşan Şimşirli Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hızır Özcan, “Bu dere katliamına izin vermeyeceğiz. Başbakanımız 10 megavat altındaki projelerinin durdurulacağını söylemişti. Bu sözü hatırlatmak istiyorum” dedi.

rize’de-hes-protestosunda-yol-trafige-kapatilinca-kavga-cikti-(1).jpg

Grup daha sonra sloganlar atarak Rize-Erzurum karayolunu trafiğe kapadı. Trafikte bulunan sürücülerden bazıları cenaze ve hastaları bulunduğunu belirterek yolun açılmasını istedi. Bu sırada protestocular ile sürücüler arasında tartışmalar yaşandı. Bir kamyon şoförü, protestocu gruba karşı çıkarak ilerlemek istedi. Kamyonun önü grup üyeleri tarafından kesilince göstericilerle kamyon şoförü arasında kavga çıktı. Kamyonun ön camı ve aynası kırılırken, çıkan olayda bir gösterici kafasından yaralanırken, iki jandarma mensubu da hafif şekilde yaralandı. Olayları daha sonra Jandarma ekipleri kontrol altına alarak yol ulaşıma açıldı.

rize’de-hes-protestosunda-yol-trafige-kapatilinca-kavga-cikti-(2).jpg

rize’de-hes-protestosunda-yol-trafige-kapatilinca-kavga-cikti-(3).jpg

rize’de-hes-protestosunda-yol-trafige-kapatilinca-kavga-cikti-(4).jpg

rize’de-hes-protestosunda-yol-trafige-kapatilinca-kavga-cikti-(5).jpg

rize’de-hes-protestosunda-yol-trafige-kapatilinca-kavga-cikti-(6).jpg

rize’de-hes-protestosunda-yol-trafige-kapatilinca-kavga-cikti-(7).jpg