Rize'de Heyelan Korkuttu 3 Katlı Bina Boşaltıldı

Rize'de Heyelan Korkuttu 3 Katlı Bina Boşaltıldı
Rize'de bir inşaat sahasında yaşanan toprak kayması sonucu 3 katlı bina boşaltıldı.

Rize'nin Müftü Mahallesindeki bir inşaat sahasında yaşanan toprak kayması sonucu kaya parçaları 10 katlı Sabret Apartmanına çarptı. Apartmandaki bir daire ve inşaat sahasının üst kısmında bulunan Hamdi Hasçelik'e ait 3 katlı bina boşaltıldı. Risk nedeniyle binaya giriş yasaklandı.
 

Belediye ekipleri inşaat sahasını önlem aldıktan sonra yeniden doldurarak, bina yanında tehlike oluşturan kulübenin yıkılması için çalışma başlattı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Belediye ekipleri olayla ilgili rapor tuttu. Belediye Başkan yardımcıları Mustafa Altay ile İsmail Soba ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şakir Kork olay yerinde incelemelerde bulunurken tutulan rapor sonrasında sorumlular hakkında soruşturma açılıp açılmayacağına karar verilecek.

Altay, inşaat çalışması nedeniyle sabah saatlerinde toprak kayması yaşandığını aktararak, "Can kaybı olmaması sevindirici, 4 daire ise boşaltıldı. Yeniden topraklama yaparak tehlikeyi ortadan kaldıracağız. Çalışmalarımız devam ediyor. İnşaat ile ilgili araştırma yapılıyor. Uygulamada eksiklikler var gibi görünüyor. Karar tutulan rapordan sonra belli olacak." dedi.

rizede-toprak-kaymasi-1.jpg