Rize'de Hüzün Akhisar'da Sevinç

Rize'de Hüzün Akhisar'da Sevinç
4 sezonluk bir aradan sonra Spor Toto Süper Lig'e yükselme şansını değerlendiremeyerek umudunu play-off'a bırakan Çaykur Rizespor'da Teknik Direktör Giray Bulak'ın açıklamaları şöyle:

Süper Lig'e çıkacak ikinci takımın belirlendiği maçta sahasında Akhisar Belediyespor’a 2-1 mağlup olarak hayal kırıklığı yaşatan Çaykur Rizespor Süper Lig'e çıkma umutlarını play-off maçlarına bırakırken, alınan mağlubiyet sonrası yeşil-mavili taraftarlar Rize Yeni Şehir Stadyumu'nu savaş alınına çevirdi. İstenmeyen olayların yaşandığı maçta bir çok taraftar yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan taraftarların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Çaykur Rizespor ise ligde 4 sezonluk bir aradan sonra Spor Toto Süper Lig'e yükselme şansını değerlendiremeyerek umudunu play-off'a bıraktı. Teknik direktör Giray Bulak, rakipleri karşısında istedikleri sonucu alamadıklarını belirterek, ''Bu maç başaramadık. Ancak bu başarısızlık ligi kaybettiğimiz anlamını taşımıyor. Sadece bu maçı kaybettik. Ayağımıza gelen Süper Lig fırsatını bugün kaçırdık. Şimdi önümüzdeki günlerde oynayacağımız maçlar var. Bunları kazanıp hedefimizi gerçekleştirmeye çalışacağız'' diye konuştu.

Bulak,  Süper Lig şansını kaybetmediklerini hatırlatarak "Bu maçı başaramadık. Fakat bu başarısızlık Süper Lig'i kaybettiğimiz anlamına gelmez. Bu maçı kaybettik. Ayağımıza gelen ligi bugün kaçırdık. Önümüzdeki günlerde play-off’da oynayacağımız maçlar var. Bunları kazanmaya bakıyoruz. Çocukların hafta içindeki düşünceleri pozitiflikleri maça konstantreleri çok iyiydi ama şok bir golle başladık maça. Çok tempo ve forse etik oyunu, enerji kaybına uğradık. Oyuncularımız bu noktaya kadar işi götürdüler. Onlar bu çıkışı yapmışlardı. Bu noktaya geldikten sonra üzüntülüyüz" ifadelerini kullandı.

RİZESPORLU FUTBOLCU

Yeşil mavililerin kaptanı kaleci Ramazan, "Takım ve şehir olarak odaklanmıştık. Ama olmadı. Çok üzgünüz. Ben konuşmak istemiyorum ama butün hakemler buraya gelirken sahamızda bizi çok eziyorlar. Verdiği yanlış kararlardan dolayı bu taraftar kendini tutamadı. Son dakikalarda istenmeyen olaylar yaşandı. Moralimiz çok bozuk. Umut ediyorum sahamız da kapanmaz, önümüzde play-off maçları var. Maçtan sonra hakemin yanına gittim ve bu durumu kendisinin yaptığını söyledim. Bana bıyık altında gülmeye başladı. Biz sadece adalet istiyoruz. Bu kulübün hakkıyda bugün süper lige çıkmak ama önümüze bakacağız" dedi.

AKHİSAR BELEDİYE CEPHESİ

Bank Asya 1. Lig'de Çaykur Rizespor'u deplasmanda 2-1 yenerek Spor Toto Süper Lig'e yükselen Akhisar Belediyespor'da maçın ardından büyük sevinç yaşandı.

Çaykur Rizespor taraftarlarının maç sonunda koltukları sahaya atması ve bazı taraftarların sahaya girmesi üzerine Akhisar Belediyesporlu oyuncular ve teknik heyet, Süper Lig'e yükselme sevincini soyunma odasında yaşadılar.

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, maçın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu sezon çok iyi bir uyum yakaladıklarını belirterek, ''İyi bir ortam sağladık. Gelen oyuncuların hepsi seçili oyunculardı. Taraftarlarımız, sezon başından bu yana hep yanımızda oldular. Bizi desteklediler. Bütün bu unsurlar bir araya gelince başarıyı yakaladık'' dedi.

Başarının ekip işi olduğunu söyleyen Hamzaoğlu, ''Hedefimize ulaştık. Süper Lig'e çıktık ama asıl işimiz şimdi başlıyor. Süper Lig'de kalıcı olmak için en kısa sürede çalışmalarımıza başlayıp bunun için sağlam temeller atacağız'' diye konuştu.

Karşılaşmanın finale yakışır bir şekilde geçtiğini anlatan Hamzaoğlu, ''Hiçbir zaman beraberlik bize yetiyor diye düşünerek savunmaya çekilmedik. Futbol oynamaya çalıştık. Çaykur Rizespor, bize göre daha baskılı oynadı. İyi bir maç, finale yakışan güzel bir maç oldu. Artık Çaykur Rizespor'a play-off'ta başarılar diliyorum'' ifadelerini kullandı.

-Futbolcuların görüşleri-

Akhisar Belediyesporlu oyunculardan Mert Kaytantaş, bütün futbolcuların bu duyguyu yaşamasını istediğini kaydederek, ''Geçen hafta Karşıyaka maçını kazanmıştık ama aklımız bu maçtaydı. Bu maçın çok zor ve stresli geçeceğini biliyorduk. Gerçekten müthiş bir stat ve taraftar vardı. Üzerimize büyük baskı kurdular. Ancak şükürler olsun, bu duyguyu yaşadık. Bütün Ege'nin bizden bir beklentisi vardı. Buraya kadar getirmişken bırakmak istemiyorduk. Sonunda mutlu sona ulaştık. Bütün camia ve arkadaşlarımızı kutluyorum'' dedi.

Uğur Demirok ise ''Bu maç öncesi hedefimiz beraberlik alarak bir üst lige çıkmaktı. Beraberliğin bize yettiğini biliyorduk. Oyunu kontrolümüzde tutarak kazanmaya oynadık. Oyun istediğimiz gibi gitti, son dakikada attığımız gol ile de kazanmayı başardık. Süper Lig hedefimizi şampiyon olarak başardığımız için çok mutluyuz'' diye konuştu.