Rize’de İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi Çift Şeritli Oluyor

Rize’de İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi Çift Şeritli Oluyor
Karadeniz Sahil Yolu ile Menderes Bulvarından gelen araçların Rize Belediye Binası önünden Cumhuriyet Caddesine geçiş sağlayan İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi (Eski Alikoğlu Caddesi) Rize Meydan Projesi dolayısıyla çift şeritli yol haline getiriliyor.

Rize Meydan Projesinin yakın zamanda başlatılacak olmasından dolayı Rize Belediye Binası ile Doktorlar Sitesi arasındaki İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi çift şeritli yola dönüştürülüyor.

Rize Belediyesi ekiplerince Menderes Bulvarından Cumhuriyet Caddesine doğru tek şerit olarak trafik akışı bulunan İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesinin çift şeritli yol haline getirilmesi için çalışmalar başlatıldı. Güzergah üzerindeki tretuvarlar sökülerek trafik akışının çift yön olarak sağlanabilecek hale getirilmesi için belediye ekiplerinin cadde üzerindeki düzenlemeleri devam ediyor.

ibrahim-karaoglanoglu-caddesi-cift-seritli-oluyor-(4).jpg

Çalışmaların tamamlanmasının ardından hafta içinde İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesinde çift yön trafik akışı sağlanacak ve Cumhuriyet Caddesi ile Atatürk Caddesinden gelen araçlar Kaçkar Oteli girişinden başlayan İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi üzerinden Menderes Bulvarı ile Karadeniz Sahil Yoluna geçiş yapabilecek.

Rize’de Meydan Projesi dolayısıyla zaman zaman birçok caddede güzergah değişikliklerinin yaşanabileceği ve sürücülerinin uyarı işaret ve yön levhalarına dikkat etmeleri gerektiği belirtildi.

CADDENİN İSMİ 1974 KIBRIS BARIŞ HAREKATINDAN

Rize Belediyesi’nin yıllar önce aldığı kararla Alikoğlu Caddesi isminde değişikliğe gidilerek 1974 Kıbrıs Harekâtı´nda Kıbrıs´a ilk çıkan ve Harekatın 2. Gününde havan mermisi ile ağır yaralanarak şehit düşen Türk Silahlı Kuvvetleri 50.Piyade Alayı´nın komutanı Piyade Kıdemli Albay Karaoğlanoğlu ‘nun ismi caddeye verilmişti. 

ibrahim-karaoglanoglu-caddesi-cift-seritli-oluyor-(2)-001.jpgibrahim-karaoglanoglu-caddesi-cift-seritli-oluyor-(1)-001.jpgibrahim-karaoglanoglu-caddesi-cift-seritli-oluyor-(3).jpgibrahim-karaoglanoglu-caddesi-cift-seritli-oluyor-(5).jpg

ibrahim-karaoglanoglu-caddesi-cift-seritli-oluyor.jpgibrahim-karaoglanoglu-caddesi-cift-seritli-oluyor-1.jpgibrahim-karaoglanoglu-caddesi-cift-seritli-oluyor-(6).jpgibrahim-karaoglanoglu-caddesi-cift-seritli-oluyor-(7).jpg