Rize'de İl Başkanları Polemiği Sürüyor

Rize'de İl Başkanları Polemiği Sürüyor
Hasan Uzun'un Saadet Partisi'nin İl Başkanı Olduğunu Yeni Fark Ettiğini Belirten AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar Partisini Kiraya Veren Bir İl Başkanı Bize Milli Görüşçülük Taslayamaz Dedi.

Çay TV'de  katıldığı programda SP ile başkanı Hasan Uzun'un eleştirilerinden, anket sonuçlarına ve  hizmet anlayışının eleştirilmesine kadar bir çok soruya cevap veren AK Parti il başkanı Hikmet Ayar anket sonuçlarını tekrar ederek " şu anda yüzde 64'ün üzerindeyiz ve yüzde 70'in üzerine çıkacağız. Bu yalansa ben bu yalanı tekrar ediyorum. 30 Mart akşamı bu söylediklerimi lütfen yayınlayın" dedi.

_hikmet.jpg

"Kendine Ve Partisine Hakim Olsun"

Saadet Partisi il başkanı Hasan Uzun'u yıllardır tanıdığını söyleyen AK Parti Rize il başkanı Hikmet Ayar dünkü açıklamalara kadar kendisinin il başkanı olduğunu fark edemediğini vurgulayarak " hasan bey Saadet Partisi'nin il başkanıymış. Onu bilmiyordum, çünkü biz 3-4 aydır siyaset yapıyoruz. Partisini kiraya mı verdi diye düşünüyorum, ortalıklarda görünmüyordu. Parti adına başkaları konuşuyordu. Bu tür polemiklere cevap vermek gibi bir tarzım yok ama şu kadarını söyleyeyim:  partisini bir çeşit kiraya vermiş bir il başkanı bize milli görüşçülük taslayamaz. Önce üreticiden almış olduğu çay paralarını versin partisine hakim olsun ondan sonra gelsin konuşalım" dedi.

"Bakanımız Aynı Zamanda Milletvekilimizdir"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile vali beyin programlarda olmasının son derece normal olduğunu söyleyen Hikmet Ayar; " bu programlar protokol programıdır. vali beyin buralarda olmasını eleştirmek son derece yanlıştır. Kaldı ki sayın bakanımız aynı zaman da Rize milletvekilidir ve seçim çalışmalarına katılması son derece doğaldır" dedi.

AK Parti Rize  İl Başkanı Hikmet Ayar :" Sayın valim bakanla seçim çalışmasına mı katılmış. Sayın bakan devletin bakanıdır. Sayın vali devlet protokolünün olduğu yerlerde bakanın yanında olmayacak mı bunlar devlet protokolüdür. Bu tür yerlerde biz kendimizi geri çekiyoruz. Diğer bürokrat arkadaşlar adaylarımızla bir yerlerde karşılaşmıştır, selamlaşmıştır onu ben bilemem. Örneğin Temel Kotil bir iki saat Rize'de kalmıştır ben de bir yemekte kendisi ile konuştum. Herhangi bir seçim çalışması için Rize'ye gelmemiştir. Belki bir sokakta bir yerden bir yere giderken bir adayımızla birlikte gitmiştir." İfadelerini kullandı.

"Yüzde 70'i geçeriz"

Anket sonuçları üzerinde yapılan eleştirilerin şirazesinden çıktığını belirten Hikmet  Ayar kendisini yalan söylemekle suçlayanlara meydan okuyarak; "bu yalansa ben bu yalanı şu anda tekrar ediyorum. Rize merkezde 3 partinin alacağı oy oranının iki katı oy alacağız" dedi.

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar : "Yalan diye söyledikleri şeyi tekrar ediyorum.. Üç partinin alacağı oyun toplamı Ak Parti'nin Rize merkezde alacağı oy oranının yarısı etmeyecektir. Gelin o akşam sonuçlar belli olmaya başladığı zaman bizi ve bunlara yalan diyenleri ekrana çıkartın. Hani bir laf var ya Halep oradaysa arşın buradadır. Türkiye genelinde ki oy oranımız yüzde 49'a çıktı. Biz kendi içimizde çalıştığımız anket firmamız ve genel merkezimizin yaptığı anketlerin sonuçlarını kamuoyu ile paylaşıyoruz.  Şimdi bir kez daha söylüyorum 3 partinin oy oranından daha fazla oy alacağız. Bu yalan ise ben bu yalanı tekrarlıyorum. 30 Mart akşamı ben burada olacağım. Rakamda vereyim size Rize merkezle ilgili, yüzde 64'ün üzerindeyiz yüzde 70'i de rahat geçeriz. Bu rakamı not alın lütfen" dedi.

"Tribünlere Oynamıyoruz"

Seçim çalışmalarımız ve stratejimiz seçim koordinasyon merkezimiz tarafından belirlenir ve ona göre çalışmalar yürütülür diyen il başkanı ayar " . Projeler neden geç açıklandı diye eleştirdiler. Üzerinde ciddi çalışmalar yaparak biz bu projeleri açıkladık. Mesela Isırlıkla alakalı onlarda proje açıkladı bizde açıkladık.. Isırlık'ta proje yapabilmek için oranın mülkiyetinin belediyeye geçmesi gerekir. Oranın mülkiyetinin kimde olduğunu bu arkadaşlar biliyor mu? Şu anda üniversiteye tahsis edilmiştir bir kısmı orman bakanlığına aittir. Biz burada bu projenin uygulanması için ilgilerle ön görüşmeler yaptık. Projelerin olabilirliklerini ortaya koyduktan sonra kamuoyuna açıkladık.  Biz söyledik mi zaten yapıyoruz. Onlar zaten seçilemeyecek zaten iktidara gelemeyecek. Onların  söylediklerine bu yüzden kimse itibar etmiyor. Hani bir laf vardır bekara karı boşamak kolay... biz onun için yapamayacağımız projeleri söylemeyiz. Biz iş planımızı yaparız ona göre hareket eder, sahaya çıkarız... Önce biz yaptık siz bizi takip ettiniz gibi laflar boş laflar. Tribünlere oynayacak durumumuz yok."ifadelerini kullandı.

"Teşekkür Etmek Erdemliliktir"

Türkiye de yapılanları bırakın Rize'de ne yapıldı onlardan bahsedin diyenlerin kendisini çok rahatsız ettiğini belirten ayar hizmet hesabıyla değil de bir takım ısmarlama bilgilerle konuşursanız hizmetleri göremezsiniz dedi. Ayar; ". Rize de neler yapıldığını anlatmaya çalışsam bu programlar bize yetmez. Öncelikle yapılanlara teşekkür etmek erdemliliktir. On yılda yapılanlar birilerinin hayallerine bile sığmaz. Halil Bakırcı'ya kimsenin haksızlık etmeye hakkı yoktur. Çünkü birçok hizmet var ki Rize tabiri ile söyleyeyim onu Halil Bakırcı'dan başkası yapamazdı. Öncelikle yapılanlara teşekkür edeceğiz sonra eksiklikleri konuşacağız. Eksiklerimizi kabul eder ve bunları gidermek için ne gerekiyorsa yaparız. Şimdi yeri gelmişken örneklendireyim. Üniversitemizde bizden önceki hükümet döneminde yapılanlar yani sayın Mesut Yılmaz'ın yaptıkları olmasaydı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ni bu kadar hızlı bu günkü konumuna getiremeyebilirdik. Sahil yolu Mesut Yılmaz döneminde başlayıp belirli bir noktaya getirilmeseydi bu kadar hızlı bitirilemeyebilirdi. Biz onlara teşekkür etmesek sadece biz yaptık desek çok doğru bir şey söylemiş olmayız. O yüzden önce yapılanların hakkını vermemiz lazım. Siz ne yapıldı diye bizi eleştirileniz ne yapılmadı ki demek durumundayız." Şeklinde konuştu.