Rize’de İlginç Durum. Yanı Başındaki Ücretsiz Otoparkı Tercih Etmediler 150 TL Ceza Ödediler

Rize’de İlginç Durum. Yanı Başındaki Ücretsiz Otoparkı Tercih Etmediler 150 TL Ceza Ödediler
Rize’de hastane yanındaki ücretsiz otoparka araçlarını park etmeyip, rastgele yol güzergahına park eden sürücülere cezai işlem uygulandı.

Rize’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırması Hastanesi çevresinde halkımızın otopark sıkıntısı çekmemesi ve oluşan araç yoğunluğunun önlenmesi için yapılan 600 araç kapasiteli ÜCRETSİZ Otoparkın Temmuz ayında hizmete açılmasına rağmen araçlarıyla hastaneye gelen vatandaşlarla, araç ve yolcu taşımacılığı yapan sürücüler, otopark yerine yol kenarına park etmeye devam edince cezai işlemle karşılaştılar.

rizede-hatali-park-yapan-suruculere-ceza-yagdi-(2).jpg

Vatandaşların hatalı park etmeleri dolayısıyla hastane yolunda trafik sıkışıklığı yaratması ve trafiği tehlikeye düşürecek şekilde araçlarını park etmeleri dolayısıyla Rize İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler hastane çevresinde yaptığı denetimlerde hatalı park yapan sürücülere cezai işlem uyguladı. Araçlarını yanı başındaki otoparka park etmeyip otoparkın yanına yada karşısındaki yol güzergahına hatalı park yapan araçlar ayrıca çekici tarafından bulundukları yerden çekildi.

Araç sürücülerinin hatalı parktan dolayı 88 TL. para cezası ödedikleri bilgisine ulaşılırken, ayrıca araç cinsine göre 45  ile 100 TL arasında çekici ücreti ödedikleri öğrenildi.

rizede-hatali-park-yapan-suruculere-ceza-yagdi-(3).jpg

İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerince yapılan açıklamada ise sürücülerimize önemli bir hatırlatmada bulunuldu. Yetkililer, Eğitim Araştırma Hastanesi yanındaki otoparkın ücretsiz olarak hizmet vermeye devam ettiğini belirterek, sürücülerimizin hastane çevresinde trafik sıkışıklığı ile tehlike arz edecek durumlara sebebiyet vermemeleri için ücretsiz otoparkı kullanmaları önemle istenildi.

Emniyet yetkilileri, hastane çevresinde denetimlerin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini kaydederek, hatalı park edilen araçların çekici vasıtasıyla kaldırılmaya devam edeceğini belirtti.

rizede-hatali-park-yapan-suruculere-ceza-yagdi-(6).jpgrizede-hatali-park-yapan-suruculere-ceza-yagdi-(1).jpgrizede-hatali-park-yapan-suruculere-ceza-yagdi-(4).jpg

rizede-hatali-park-yapan-suruculere-ceza-yagdi-(5).jpgrizede-hatali-park-yapan-suruculere-ceza-yagdi-(7).jpg