Rize’de İlginç Kedi Kurtarma Operasyonu

Rize’de İlginç Kedi Kurtarma Operasyonu
Rize’de Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait binanın çatısına giren kediyi itfaiye ekipleri çıkaramayınca sokak hayvanlarına ilgisi bulunan vatandaşlar tarafından kedinin çatıdan inmesi için ilginç bir yol bulundu.

Protokol ziyaretlerinde yol güzergahına serilen kırmızı halı, Rize'de kedinin çatıdan inmesi için serildi. Rize’de Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait binanın çatısına giren kediyi itfaiye ekipleri çıkaramayınca kedinin çatıdan inmesi için vatandaşların ilginç bir yöntem geliştirmelerine neden oldu.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayda çıktığı binanın çatı katında mahsur kalan ve aşağıya inemeyen kediyi gören vatandaşlar, itfaiyeye haber verdi. İtfaiye ekiplerinin çatıdan indirmek için uğraştığı kedi, ulaşılamayacak bir yere girdiğinden itfaiye ekipleri kedi kurtarma çalışmasında başarısız oldu.

rize’de-ilginc-kedi-kurtarma-operasyonu-(5).jpg

KEDİ İÇİN KIRMIZI HALI

Bunun üzerine Rize'de sokak hayvanlarına ilgisi bulunan Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Rize gönüllü üyesi öğretmen Ayşe Gavremoğlu ve arkadaşları binaya yakın bir ağaç ile binanın çatısına köprü görevi görmesi için her iki ucunu iple bağladıkları ve bir ucunu ağaca diğer ucunu çatıya bağladıkları kırmızı halı gerdi. Ayrıca kedinin hem yemek ihtiyacını gidermesi amacıyla hem de gerilen halıyı fark ederek halıdan ağaca ineceği düşüncesiyle çatıya ve halının başlangıcına yem bırakıldı.

rize’de-ilginc-kedi-kurtarma-operasyonu-(9).jpg

Kedinin çatıdan ağaca ineceği düşüncesiyle bir ucu ağaca diğer ucu çatıya bağlanan halı üzerinden inip inmediği bilinmiyor ancak kedi kurtarma operasyonunda kullanılan yöntem Karadenizlilerin karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmak amacıyla geliştirdikleri ilginç yöntemlerine yeni bir örnek oldu.

rize’de-ilginc-kedi-kurtarma-operasyonu-(5)-001.jpgrize’de-ilginc-kedi-kurtarma-operasyonu-(4).jpgrize’de-ilginc-kedi-kurtarma-operasyonu-(3).jpgrize’de-ilginc-kedi-kurtarma-operasyonu-(10).jpg

rize’de-ilginc-kedi-kurtarma-operasyonu-(8).jpgrize’de-ilginc-kedi-kurtarma-operasyonu-(7).jpgrize’de-ilginc-kedi-kurtarma-operasyonu-(1).jpgrize’de-ilginc-kedi-kurtarma-operasyonu-(6).jpg