Rize'de İlk Çanakkale Kafilesi Yola Çıktı

Rize'de İlk Çanakkale Kafilesi Yola Çıktı
Rize Valiliği tarafından yürütülen RENK Projesi kapsamında Çanakkale'ye gidecek 750 öğrenci arasında yer alan 150 kişilik öğrenci kafilesi Çanakkale'ye uğurlandı.

Rize Valiliği önünde düzenlenen uğurlama törenine, Vali Ersin Yazıcı, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, okul müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

ÇANAKKALE’DE BİR DESTAN YAZILDI

Geziye gidecek öğrencileri yolcu ederken kısa bir konuşma yapan Vali Ersin Yazıcı, "Bugün çocuklarımız için güzel bir gün, Çanakkale'de bir destan yazıldı. Şüphesiz ki, Çanakkale ruhunu yarınlarımızı emanet edeceğimiz genç nesillerimize aktarmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu anlayışla geçmişten aldığımız ilhamla, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun bilinciyle milletçe her geçen gün aynı şuur ve inançla daha çok çalışacağız. Millet olarak bizler, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan her bir şehidimizi daima minnet ve şükranla anacağız. Dolayısıyla her insanın Çanakkale Şehitliğini görmesi gerekiyor. Bu nedenle Rize'de böyle bir proje başlattık." dedi.

image-20160525133710.jpeg

ÇANAKKALE İSİMSİZ KAHRAMANLARIMIZIN MEKÂNLARIDIR

Vali Ersin Yazıcı, "150 öğrenciyi Çanakkale'ye yolcu ediyoruz. Çanakkale çok farklı olduğu kadar, farklı duyguların yaşanacağı bir yerdir.  Çanakkale isimsiz kahramanlarımızın mekânlarıdır, şehitlerimizin ve gazilerimizin destanlar yarattığı mekânlardır. Orada Türkiye'yi göreceksiniz. "dedi.

TOPLUMSAL BİR SORUMLULUK OLARAK BU GÖREVİ ÜSTLENDİK

Vali Yazıcı, Valilik olarak tarihin en önemli sayfasını oluşturan Çanakkale Savaşı'nı gençlerin anlamasını sağlamak için toplumsal bir sorumluluk olarak bu görevi üstlendiklerini söyledi. Vali Yazıcı, "Ülkemiz etrafında bugünlerde oynanan oyunlar var, şehitliğin ne olduğunu bugünlerde daha iyi anlıyoruz. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum ruhları şad olsun. "dedi.

image-20160525133813.jpeg

Gezi için Vali Ersin Yazıcı'ya teşekkür eden öğrenciler, ataların mücadele ettiği yerleri görecek olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdiler.

Yolculuk boyunca okumaları için kitap hediye ettiği öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Vali Yazıcı, daha sonra Çanakkale'ye gitmeleri için öğrencileri yolcu etti.

image-20160525133909.jpeg

DUR YOLCU

25-28 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Bursa ve Çanakkale gezisi sırasında Çanakkale Zaferi'nin kazanılmasında önemli rol oynayan, Kilitbahir Köyü ve Kalesi, Seyit Onbaşı Anıtı, Mecidiye Tabyaları, Soğanlıdere Şehitliği, Çanakkale Şehitler Abidesi, Seddülbahir Köyü, Seddülbahir Savaş Malzemeleri Müzesi, Namazgâh Tabyası, Meçhul Asker Anıtı, Yahya Çavuş Anıtı ve Şehitliği, Sargıyeri ve Hastane Şehitliği, Anzak koyu, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlı Sırt Anıtı ve Kitabesi, 57. Alay Şehitliği, Kesikdere Şehitliği, Conkbayırı, Atatürk Anıtı, Siperler ve Kitabeleri, Ulu Cami, Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri gibi tarihsel önemi olan mekânlar ziyaret edilecek.

image-20160525134003.jpeg

image-20160525134057.jpeg