Rize'de İlk Teravih, İlk Sahur ve İlk İftar Saatleri

Rize'de İlk Teravih, İlk Sahur ve İlk İftar Saatleri
Ramazanın ilk teravih namazı bu akşam ülke genelindeki camilerde kılınacak, ardından ilk oruç için gece sahura kalkılacak. Rize’de ilk teravih namazı saat: 19.58’de kılınacak. Rize için ilk sahur saat 04.45’te imsak vakti ile sona erecek.

"On bir ayın sultanı" ramazanın ilk teravih namazı, bu akşam ülke genelindeki camilerde kılınacak. Ramazanın ilk orucu için gece sahura kalkılacak ve yarın (Perşembe) ilk iftar yapılacak. Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan ramazanın ilk orucu için bu gece Rize için ilk sahur saat 04.45’te imsak vakti ile sona erecek. Kentte ilk oruç ise yarın (Perşembe) saat 18.39’da açılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığının kameri ay hesaplamalarına göre, şevval ayının hilali, ramazanın 29'uncu günü akşamı görüleceği için bu yıl ramazan 29 gün sürecek.

Bu yılın ramazan temasını "Ramazan ve Dayanışma" olarak belirleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, fitre miktarını ise 70 lira olarak kararlaştırdı.

Rize’de Bayram Namazı 21 Nisan cuma günü saat 06.03’te kılınacak.

Rize ve ilçelerine ait 2023 yılı Ramazan İmsakiyesini görmek için tıklayınız…

rizenin-ramazan-imsakiyesi-001.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum