Rize’de İlköğretim Haftası Coşkusu!

Rize’de İlköğretim Haftası Coşkusu!
Rize'de 2019/2020 eğitim öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlaması Vakıflar İlkokulunda düzenlenen törenle kutlandı.

Rize Valisi Kemal Çeber ve beraberinde Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Hakan Dedebağı, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ve birçok kurum amirinin katıldığı kutlama programında öğrenciler coşkuyla etkinliklerde bulundu.

Kutlama programı 4. Sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan 1. Sınıf öğrencilerine takdim ettiği "Hoş geldin" çiçeği ile başlarken, program açılış konuşmaları ile devam etti.

rize’de-ilkogretim-haftasi-coskusu!-(2).jpg

Vali Çeber burada yaptığı konuşmada, ”Çocuklarımız bizlerin, ülkemizin geleceği. Okullarımız onlarla birlikte birer eğitim öğretim yuvası haline geliyor. Onlarla birlikte her yeni eğitim öğretim dönemi başlangıcında bizlerde aynı heyecanı yaşıyoruz. Bu vesile ile yeni eğitim öğretim döneminde tüm öğrencilerimize ve onları yetiştiren öğretmenlerimize başarılar diliyorum.” dedi.

rize’de-ilkogretim-haftasi-coskusu!-(10).jpg

Milli Eğitim Müdürü Koçak ise konuşmasında öğretmenlere seslenerek "Yürekleri pırıl pırıl, tertemiz olan ve gözlerindeki umut ışıkları ile anne ve babalarının kucaklarından sizlerin bilgisine ve vicdanınızın diline emanet edilen, öğrencilerimizin yetiştirilmeleri hususunda her zaman olduğu gibi azim ve fedakârlıkla çalışacağınıza dair inancım ve güvenim tamdır. ‘Öğretmenlik bir insanın kendi öğrenme yolculuğudur, kendi olgunlaşma serüvenidir.’ ifadesiyle öğretmenlik mesleğine dair farklı bir bakış açısı ortaya koyan Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'un ve ‘ilk ilham, ana baba kucağından sonra okuldaki öğretmenin dilinden, vicdanından, terbiyesinden alınır.’ diyen Gazi Mustafa Kemal'in ifade ettiği gibi sizler, bu yönünüzle geleceğe hükmediyorsunuz" dedi.

Ardından velilere seslenen Koçak, "Ülkemizin geleceğinin inşasında kilit taşı olan eğitim kurumlarının yaşatılmasında, öğretmenlerimizin olduğu kadar ailelerin de büyük emeği vardır. Aile yuvasından sonra çocuklarımızın eğitildiği ve geleceğe hazırlandığı okulumuzla, sürekli iletişim içinde olmalısınız. Yeni nesli en iyi şekilde yetiştirmek için gecenizi gündüzünüze katacağınıza ve her türlü zorluğun üstesinden geleceğinize yürekten inanıyorum. Bu kutlu yolda yükümüzü paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz." Diye konuştu.

Kendini iyi yetiştirmenin bir vatan borcu olduğunu vurgulayarak öğrencilere seslenen Koçak, "Erdemli olmayı, insanlara yardım etmeyi, sosyal etkinliklere katılmayı, güzel sanatlarla uğraşmayı ve kitap okumayı asla unutmayınız. Bu eğitim-öğretim yılında da yeteneklerinize ve isteklerinize göre yeni yeni başarılar tatmanızı arzularken; derslerinizde, sportif, sanatsal ve kültürel etkinliklerinizde sorumluluk sahibi olarak özenli ve sistemli çalışmayı kendinize ilke edininiz." dedi.

rize’de-ilkogretim-haftasi-coskusu!-(9).jpg

Halk oyunları gösterisi ve tüm öğrencilerin katılımıyla "Merhaba" adlı müzikal gösterinin ardından Vali Çeber ve diğer protokol üyeleri tarafından sembolik olarak okul zili çalındı. Vali Çeber ve beraberindekiler daha sonra sınıflara ziyarette bulunarak öğrencilere hediyeler verdiler.

Programın ardından Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Kibaroğlu ve Zafer Haşimoğlu'nun da eşlik etmesiyle öğretmenlerle bir araya gelen Milli Eğitim Müdürü Koçak, "Bireylerin, toplumun ve insanlığın geleceği sizlerin diliyle, yüreğiyle ve özverisiyle şekilleniyor. Öğreniyor, yenileniyor, öğretiyor, örnek oluyor, her yönünüzle aydınlık yarınların mimarları olarak tarihe geçiyorsunuz. Bu nedenle sizlerin, her koşulda, öğrencilerimizi bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkacak bir yaklaşımla en iyi şekilde yetişmeleri için her imkânı ve ortamı değerlendireceğinize inanıyoruz. Çocuklarımızı okullarımızda ve sınıflarımızda sizlere emanet etmekten gurur duyuyor, bu eğitim-öğretim yılının hep birlikte yeni mutluluk ve başarılara tanıklık edecek güzel bir yıl olmasını diliyorum." dedi.

rize’de-ilkogretim-haftasi-coskusu!-(4).jpgrize’de-ilkogretim-haftasi-coskusu!-(11).jpgrize’de-ilkogretim-haftasi-coskusu!-(5).jpgrize’de-ilkogretim-haftasi-coskusu!-(8).jpgrize’de-ilkogretim-haftasi-coskusu!-(14).jpgrize’de-ilkogretim-haftasi-coskusu!-(15).jpgrize’de-ilkogretim-haftasi-coskusu!-(16).jpgrize’de-ilkogretim-haftasi-coskusu!-(19).jpgrize’de-ilkogretim-haftasi-coskusu!-(20).jpgrize’de-ilkogretim-haftasi-coskusu!-(21).jpgrize’de-ilkogretim-haftasi-coskusu!-(22).jpgrize’de-ilkogretim-haftasi-coskusu!-(23).jpgrize’de-ilkogretim-haftasi-coskusu!-(24).jpgrize’de-ilkogretim-haftasi-coskusu!-(25).jpgrize’de-ilkogretim-haftasi-coskusu!-(26).jpg