Rize'de İlkokul Öğrencileri ve Veliler Tedirgin !

Rize'de İlkokul Öğrencileri ve Veliler Tedirgin !
Rize'de eğitim öğretimin başlamasına 20 gün kala başlanılan yıkım çalışması ve bahçesiz inşaat içi eğitim tepkiye neden oldu.

Rize merkezde Çay İlkokulu A Blokta alınan yıkım kararı sonrası, inşaat dolayısıyla bir yıl okul bahçesinin kapatılarak B Blokta eğitim öğretimin sürdürülmek istenmesi velileri isyan ettirdi.

Öğrencilerinin sınıflara kapatılmak istenmesine tepki gösteren veliler, çocuklarının teneffüslerde bahçede özgürce oynamasını istiyor. Öte yandan inşaat dolayısıyla okula yeniden başlayacak çok sayıda öğrencinin belirsizlik yüzünden farklı okullara kayıt yaptırdığı ve 70’in üzerinde öğrencinin de okuldan kaydını sildirdiği öğrenildi.

Önceki hafta okulun yıkımı yapılırken hafriyat kaldırma işlemleri devam ediyor. Okulun yapım ihalesinin 15 Eylülde (okulların açılmasıyla) birlikte yapılacağı öğrenilirken, yıl boyu sürecek inşaat çalışması ile öğrencilerin beton mikserleri, inşaat demirleri, işçi ve tuğlalar arasında güvenli ve özgürce nasıl eğitim göreceği merak ediliyor.

Belirsizlik yüzünden 670 öğrencinin eğitim göreceği Çay İlkokulunda velilerin gözü Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğüne çevrildi.

İnşaat dolayısıyla yaşanabilecek her türlü olumsuzluğa rağmen veliler; aynı mahallede öğrenci sayısı az olan ve bahçesi geniş fiziki olarak ta eğitime elverişli olan Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulunda bir yıllığına eğitim görülmesi kararı verilmesini bekliyor

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize Çay İlkokulunda Eğitim ve Öğretim Kararı Açıklandı

cay-ilkoulu-2.jpg

cay-ilkokulu-yikim-2.jpgcay-ilkulu-yikim.jpg

cay-ilkulu-2.jpg

cay-ilkokulu-3.jpgcay-ilkokulu-1.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17 Yorum