Rize’de İnanılmaz İddia !

Rize’de İnanılmaz İddia !
Seçim çalışmaları kapsamında kamu kurumlarını dolaşan Cumhuriyet Halk Partisi Rize Heyetinin, Rize Valiliği binasında başörtülü memura tepki gösterdiği iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, dün öğleden sonra CHP milletvekili adayı Prof. Dr. Kemal Köymen ve beraberindeki heyet Rize Valiliği binasını ziyaret ederek memurlarla selamlaştı, bilgi alışverişinde bulundu. Bu sırada Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalıştığı öğrenilen başörtülü bayan CHP heyetini görünce kalabalığa girmemek için yolunu değiştirdi.

Bunu fark eden CHP Rize Milletvekili Adayı Prof. Dr. Kemal Köymen’in abisi olduğu iddia edilen kişi, “Kaç kaç. Bakalım ne kadar daha kaçabileceksiniz. Hesap verme zamanınız gelecek” diyerek başörtülü kadına sözlü saldırıda bulundu. Başörtülü kadına bazı kişilerinde farklı tepkiler gösterdiği kaydedildi.

Sözlü saldırı yapıldığı öğrenilen ve valilikte memur olan başörtülü kadının eşi, CHP heyetine tepki gösterdi ve olayı yapanın kim olduğunu sordu. Sözlü saldırıyı gerçekleştiren kişinin “Ben yaptım ne olacak. Sen kimsin kendinizi ne sanıyorsunuz” diyerek tepkisini sürdürdüğü öğrenildi. CHP heyetinden bazı kişilerin ve memurların araya girerek olayı yatıştırdığı öğrenildi.

Konunun Rize Valisi Ersin Yazıcı’ya aktarıldığı ve Yazıcı’nın olayı takip edeceğini söylediği öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin çeşitli yerlerinde başörtülü kişilere karşı tepkiler gösterilmiş, Muğla’da broşür dağıtan AK Partililere saldırı gerçekleştirilmişti.