Rize’de “İntiharı Önleme Yerel Eylem Planı” Çalıştayı

Rize’de “İntiharı Önleme Yerel Eylem Planı” Çalıştayı
Rize Sağlık Müdürlüğü, intiharı önleme konusunda farkındalık oluşturulması ve intiharın azaltılması amacıyla "İntiharı Önleme Yerel Eylem Planı Çalıştayı" düzenledi.

Sağlık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Ruh Sağlığı Birimi tarafından Rize Sağlık Kompleksi'nde Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Doktor Halit Baykal başkanlığında çalıştay gerçekleştirildiği ifade edildi.

Açıklamada, çalıştaya ilgili kamu kurum kuruluşlar, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı aktarıldı.

rize’de-“intihari-onleme-yerel-eylem-plani”-calistayi-(1).jpg

Çalıştayda, hedeflere ulaşabilmek için İntiharı Önleme İl Kurulu'nun toplanması ve ayrıca intiharı önleme çalışmalarının etkin bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla Ruh Sağlığı Birimi tarafından taslak halindeki İntiharı Önleme İl Eylem Planı değerlendirilerek, paydaş kurumlarla yapılması planlanan ve yapılabilecek çalışmalar ele alındı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, şunları kaydetti: "Eylem Planımız, ilimizdeki ilgili kamu kurum/kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin destekleriyle söz konusu planın yürütülmesi amaçlanmaktadır. İlimizde tüm yerel güçlerin işin içine katılmasıyla gerçekleştirilmesi planlanan bu çalışmamız, bu alanda atılması gereken adımları amacı ve kapsamıyla beraber ortaya koymaktadır."

rize’de-“intihari-onleme-yerel-eylem-plani”-calistayi-(2).jpgrize’de-“intihari-onleme-yerel-eylem-plani”-calistayi-(5).jpgrize’de-“intihari-onleme-yerel-eylem-plani”-calistayi-(3).jpgrize’de-“intihari-onleme-yerel-eylem-plani”-calistayi-(4).jpg

rize’de-“intihari-onleme-yerel-eylem-plani”-calistayi-(6).jpg