Rize’de İPA Projesinde İlk Kazma Vuruldu

Rize’de İPA Projesinde İlk Kazma Vuruldu
Rize’nin kanalizasyon sorununu çözüme kavuşturacak olan İleri Biyolojik Arıtma Sistemi Projesinde (İPA) ilk kazma vuruldu.

Rize Belediyesi, yıllar önce İPA projesi kapsamında girişimlerini başlatmış olduğu İleri Biyolojik Arıtma Tesislerinin de içerisinde yer aldığı yeni kanalizasyon hattı çalışmalarını Çiftekavak Mahallesi bölgesinden başlattığını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, sistemin kentte altyapı çalışmalarının yürütüldüğü, bu kapsamda Alipaşa’dan Bozukkale arasında döşenecek olan yeni kanalizasyon hattı ve İslampaşa Mahallesinde kurulacak olan arıtma tesisi noktası sayesinde kentin alt yapısının daha teknik ve modern bir yapıya kavuşacağı belirtildi.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in yeni kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarını yerinde incelediği belirtilen açıklamada, Başkan Metin’in projenin hayata geçirilmesi için ortada olan bazı pürüzlerin giderildiğini ve projeyi hayata geçirmek için hazır olduklarını ifade ettiği kaydedilerek, an itibariyle çalışmaların başlatıldığına vurgu yapıldlı.

Başkan Rahmi Metin’in görüşlerine yer verilen açıklamada, “Yaklaşık 7 yıldır Rize Belediyesi’nin takibinde olan İPA projesi Rize’de 250 bin nüfusa hizmet verecek bir kanalizasyon sistemidir. En önemli yönü de hayata geçirilecek olan bu proje çerçevesinde İslampaşa Mahallesinde kurulacak olan İleri Biyolojik Arıtma sisteminin çevreye duyarlı olması. Bizim de dönemimiz de takip ettiğimiz ve eksikliklerini giderdiğimiz projeye ön ayak olduk. Alipaşa ile Bozukkale arasında 17 km’lik bir hattın daha büyük ve daha derinden döşenerek konektör sistemiyle hayata geçirilecek olan İPA projesi ilimize hayırlı olsun. Bundan sonraki süreçte de ilgili firmanın çalışmalarının Rize Belediyesi olarak takibindeyiz ve el birliği içerisinde biran önce tamamlanması için çalışacağız” ifadeleri kullanıldı.

rizenin-kanalizasyon-sorununu-cozume-kavusturacak-olan-ileri-biyolojik-aritma-sistemi-projesinde-ilk-kazma-vuruldu-7.jpgrizenin-kanalizasyon-sorununu-cozume-kavusturacak-olan-ileri-biyolojik-aritma-sistemi-projesinde-ilk-kazma-vuruldu-8.jpgrizenin-kanalizasyon-sorununu-cozume-kavusturacak-olan-ileri-biyolojik-aritma-sistemi-projesinde-ilk-kazma-vuruldu-5.jpgrizenin-kanalizasyon-sorununu-cozume-kavusturacak-olan-ileri-biyolojik-aritma-sistemi-projesinde-ilk-kazma-vuruldu-2.jpgrizenin-kanalizasyon-sorununu-cozume-kavusturacak-olan-ileri-biyolojik-aritma-sistemi-projesinde-ilk-kazma-vuruldu-3.jpgrizenin-kanalizasyon-sorununu-cozume-kavusturacak-olan-ileri-biyolojik-aritma-sistemi-projesinde-ilk-kazma-vuruldu-4.jpgrizenin-kanalizasyon-sorununu-cozume-kavusturacak-olan-ileri-biyolojik-aritma-sistemi-projesinde-ilk-kazma-vuruldu-6.jpgrizenin-kanalizasyon-sorununu-cozume-kavusturacak-olan-ileri-biyolojik-aritma-sistemi-projesinde-ilk-kazma-vuruldu-9.jpgrizenin-kanalizasyon-sorununu-cozume-kavusturacak-olan-ileri-biyolojik-aritma-sistemi-projesinde-ilk-kazma-vuruldu-11.jpg